Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Pankrátor és Springsteen Golden Globe-díjas

Bruce Springsteen - Pankrátor és Springsteen Golden Globe-díjas

A pankrátor diadalmaskodott! Legalábbis az őt alakító Mickey Rourke az idei Golden Globe díjkiosztón. A három kategóriában is érdekelt Darren Aronofsky film, a The Wrestler nem csak a legjobb drámai színész kategóriájában bizonyult a legjobbnak, hiszen Bruce Springsteen is győzedelmeskedett The Wrestler c. melódiájával a legjobb betétdal kategóriájában. Így három jelöléséből kettőt díjra tudott váltani a film.

Springsteen a legjobb főcímdalért kapta a szobrocskát, az énekes-zenésznek ez már a második díja, hiszen 1994-ben szintén nyert a Streets of Philadelphia c. dalával, amely a népszerű és drámai Philadelphia c. moziban is felcsendült. A Wrestler c. dal a filmzene album mellett megtalálható lesz Bruce „Working On A Dream” c. új anyagán is, amely még februárban megjelenik.

A pankrátorban Mickey Rourke alakítja Randyt, egy valaha a csúcson lévő pankrátort, akinek mára már csak olcsó, véres mérkőzéseken való részvétellel sikerül fenntartania magát. Egy szívroham után azonban orvosa azt tanácsolja, hogy álljon le a szteroidok szedésével, és hagyja abba a birkózást. Életét újraértékelve kísérletet tesz arra, hogy elidegenedett lányával (Evan Rachel Wood) rendezni tudja a kapcsolatát, szerelmi életében pedig egy kiöregedő sztriptíztáncosnővel (Marisa Tomei) kialakuló viszony jelent megújulást. Ám akárhogy is próbálja, Randy nem tud ellenállni a reflektorfény csábításának, és hamarosan újra a ringben találja magát…

A pankrátor 2009 májusában kerül bemutatásra hazánkban.

Jónap Tamás

2009. 01. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 01. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 12. 14. 19:28
Zsír a film mindenkinek ajánlom

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Pankrátor és Springsteen Golden Globe-díjas cikk képei
Bruce Springsteen - Pankrátor és Springsteen Golden Globe-díjas