Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Obama megváltoztatja a hiphopot

Common - Obama megváltoztatja a hiphopot

Nyilvánvaló volt, hogy ha Barack Obama lesz az Egyesült Államok új elnöke, idővel gyökeresen megváltozik az egyik legnépszerűbb amerikai zenei stílus, a hiphop.

Ebben születnek a legszókimondóbb dalok. Az amerikai színes bőrűek képviselik legjobban és leghatározottabban – ők a hazájukat általában rossz fényben tüntetik fel, elnyomottként állítva be magukat. Az elnökválasztási kampány során legtöbbjük természetesen Obama mellé állt. A stílus tehát a következő időszakban biztosan megreformálódik.

Az 1972. március 13-án született chicagói Common szerint Obama elnökké való megválasztása arra ösztönzi a rappereket, hogy új témák, új megközelítések és új hangzások felé nyissanak. „Obama a kampánya során határozott pozitív üzeneteket fogalmazott meg, és a stílusnak ezekre reagálnia kell, mégpedig hasonlóan pozitív szellemben. Ránk, hiphopelőadókra nagy hatással van, hogy mi történik a világban. Továbbra is nyíltan kell beszélnünk a különböző megkerülhetetlen dolgokról, de most már pozitívabban kell megnyilvánulnunk. A témák vidámabb oldalát kell megragadnunk, mert egyrészt az emberek már belefáradtak, hogy folyton ugyanazt hallják a rapperek szájából, másrészt Obamának köszönhetően minden esély megvan arra, hogy a megfelelő irányban változzanak a dolgok” – közölte a rapper. (Vasárnap)

Puha József

2009. 01. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 01. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 01. 19. 14:30
így a jó ez az egész hiphop stílus...nem kell változtatni semmit..!!!!!!!
Vendég 2009. 01. 25. 22:22
szerintem tök mindegy hogy változtatnak vagy nem mer manapság már inkább a pénzről szól az egész R.I.P. Ol' Dirty Bastard And B.I.G.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Obama megváltoztatja a hiphopot cikk képei
Common - Obama megváltoztatja a hiphopotCommon - Obama megváltoztatja a hiphopot