Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2009/3

Listamustra - Listamustra 2009/3

Megérkeztek a slágerlistákra az első idei kiadású hanghordozók! Az amerikai albumeladási összesítés 16. helyén az 1968-as születésű New York-i lemezlovas, DJ Skribble január 6-án megjelent mixlemeze, a Total Club Hits 2 debütált. Németországban a legmagasabban startoló korong a hatodik helyen kezdett: LaFee (Christina Panagiotis Klein) a német nyelvterületen január 2-án kiadott Ring Frei című albuma. A brit rangsor negyvenes mezőnyében három új jelzésű nagylemez szerepel – szintén 2009-es kiadványok.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Lady GaGa feat. Colby O’Donis: Just Dance
Nagy-Britannia – Lady GaGa feat. Colby O’Donis: Just Dance
Németország – Katy Perry: Hot N Cold
Magyarország – Ákos: Negyven

Nyugalom az összesítések élmezőnyében
A kislemezlistákon sehol sem történt trónfosztás. Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában második hete Lady GaGa vezet a Colby O’Donis közreműködésével készült Just Dance című dallal. Németországban hetedik hete a 25. életévében járó kaliforniai Katy Perry slágere, a Hot N Cold, Magyarországon jubileumi, negyvenedik hete Ákos születésnapi szerzeménye, a Negyven uralja a mezőnyt. A brit lista ezüstérmes pozíciójában nyitott Kid Cudi ohiói rapper Day ’n’ Nite című felvételének Crookers-remixe. Ugyanitt az internetes letöltéseknek köszönhetően a harmincadik helyre iratkozott fel Lady GaGa második slágere, a Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon és három skandináv államban (Svédországban, Norvégiában és Finnországban) már a csúcsra jutott Poker Face. A magyar tízes mezőny egyetlen újdonsága Beyoncé harmadik szólóalbumának hetedik helyre megérkező első slágere, az If I Were a Boy – az énekesnő április 29-én Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában is fellép.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Taylor Swift: Fearless
Nagy-Britannia – The Script: The Script
Németország – Herbert Grönemeyer: Was muss muss – Best of
Magyarország – Dés – Bereményi: Férfi és nő

Az első 2009-es korongok az összesítéseken
Az albumeladási listák negyvenes mezőnyében az Egyesült Államokban egy (a fent említett DJ Skribble), Németországban kettő (a fent említett LaFee mellett az 1972-ben magalakult Höhner koncertlemeze, a 39. helyen nyitó 360 Grad Live at Lanxess Arena című) új belépő található. A brit TOP 40-ben három újdonság szerepel. A bronzérmes pozícióban debütált a New York-i Lady GaGa, az USA-ban még augusztusban megjelent The Fame című első albuma. A 16. helyen kezdett az 1936. március 22-én született, kenyai származású Roger Whittaker korongja, a The Golden Age of – The 50 Years of Classic Hits című. A harmadik új belépő a 26. helyen indító Animal Collective nevű, 2000 óta működő, rendkívül termékeny marylandi kvartett Merriweather Post Pavilion című nyolcadik stúdiólemeze. Az élre a The Script nevű dublini együttes tavaly augusztusban kiadott első albuma került vissza – a megjelenése után két hétig volt listavezető. Magyarországon az egyik újdonság hazai kiadvány: a Maszkura és a Tücsökraj lemeze, a Szégyentelen című a 17. pozícióban, a másik amerikai: Akon albuma, a Freedom a 32. helyen. A csúcsot Dés László és Bereményi Géza szerzői koncertlemeze, a Férfi és nő – dalok négy színészre és zenekarra című foglalta el, amelyen Básti Juli, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György és Kulka János énekel, valamint az egyik szerző, Dés is dalra fakad. (Új Szó)

Puha József

2009. 01. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 01. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2009/3 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2009/3