Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ausztráliában a rózsaszín a nyerő

Pink - Ausztráliában a rózsaszín a nyerő

A minap egy olyan jelenséggel találkoztam az ausztrál albumeladási-listán, ami rögtön arra késztetett, hogy írjak róla. Ez pedig nem más, mint az a tény, hogy a kontinens Top albumjainak 50-es listáján három (!) Pink-album is szerepel...

Bizony, akármilyen hihetetlenül hangzik, a vadóc énekesnő három albummal szerepel a TOP50-ben. Rögtön a második helyen találjuk legfrissebb korongját, a Funhouse-t, amely nem kevesebb, mint 9 hétig szerepelt a lista első helyén. Nem kell sokat keresgélni a következő Pink-albumig, a 18. helyen szerepel a 2006-os I'm Not Dead, mely már 123. (!) hetét tölti az ötvenes listában. A 45. helyen találjuk 2001-es lemezét, a M!ssundaztood-ot.

Pink - Ausztráliában a rózsaszín a nyerő

A feljebb említett Pink-albumokból csak Ausztráliában nagyjából 1,3 milliót adtak el, ami ezek szerint még jócskán növekedni fog. Kakukktojás a 2003-mas Try This, ami jókora bukás volt mindenütt, úgy tűnik, hogy még az ausztráloknak sem jött be, hisz csak egyszeres platinalemez lett.

Évek óta kísérem figyelemmel a világ legjelentősebb slágerlistáinak alakulását, de ilyennek még sohasem találkoztam. Hogy minek köszönhető ez a hatalmas méreteket öltő Pink-mánia, azt talán maga a jóisten se tudja.

Luxi

2009. 01. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Luxi 2009. 01. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 01. 27. 16:05
Ausztráliában tudják, mi a jó.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ausztráliában a rózsaszín a nyerő cikk képei
Pink - Ausztráliában a rózsaszín a nyerőPink - Ausztráliában a rózsaszín a nyerő