Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bruce Springsteen egy álmon dolgozott

Bruce Springsteen - Bruce Springsteen egy álmon dolgozott

Bruce Springsteen 13 vadonatúj dallal jelentkezik a 2007-es, rendkívül sikeres Magic című albuma után. A 16. stúdióalbum producere ezúttal is Brendan O'Brien volt, az albumon ismét az E-Street Band működik közre. Az album címadó dalát, a Working On A Dreamet először Barack Obama egyik kampányállomásán mutatta be.

"A Magic című album rögzétése után rögtön folytattam a dalírást - nyilatkozta a legendás énekes. Amikor producer barátom, Brendan O' Brian meghallotta az új dalokat, ennyit mondott: Csak így tovább! Folyamatosan dolgoztunk az E Street Banddel közösen, majd rögzítettük a dalokat a tavalyi turné szüneteiben. Őszintén remélem, hogy a felvételekből kiérződik majd a társaság energiája, ami a turné alatt folyamatosan érezhető volt, elmondhatjuk, hogy ez volt életünk legizgalmasabb koncertsorozata. Mindegyik dalt gyorsan írtuk meg, általában mindig az első néhány felvétel egyikét használtuk fel, és mindannyiunknak nagy élvezet volt így elkészíteni ezt a lemezt az elejétől a végéig."

Bruce Springsteen - Bruce Springsteen egy álmon dolgozott

Az albumon helyet kapott a The Wrestler (A pankrátor) című új film Golden Globe-díjas betétdala (The Wrestler) is, melyet nagy esélyesnek tartanak a 2009. február 22-i Oscar díjátadón is. Ez a díj már a második elismerést hozná a Streets Of Philadelpiha című, Oscar-díj nyertes dal után Bruce Springsteen számára.

Az album DVD-vel kiegészített deluxe változatban is megjelenik, melyen egy 38 perces dokumentumfilm lesz látható az album stúdiómunkálatairól. Az új lemez ezen felül limitált mennyiségben dupla bakeliten is napvilágot lát. Az album megjelenését egy hetes, ingyenes dalletöltési kampány is támogatja (január 18. és 25. között), melynek keretében ingyen letölthető a Life Itself című dal az új albumról a www.sonybmgmusic.hu/brucespringsteen weboldalon.
Tracklista:

1. Outlaw Pete
2. My Lucky Day
3. Working On a Dream
4. Queen of the Supermarket
5. What Love Can Do
6. This Life
7. Good Eye
8. Tomorrow Never Knows
9. Life Itself
10. Kingdom of Days
11. Surprise, Surprise
12. The Last Carnival
13. The Wrestler (bonus track)

stanley

2009. 01. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 01. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bruce Springsteen egy álmon dolgozott cikk képei
Bruce Springsteen - Bruce Springsteen egy álmon dolgozottBruce Springsteen - Bruce Springsteen egy álmon dolgozott