Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Meglepetések nélküli BRIT Awards-jelöltlista

BRIT Awards - Meglepetések nélküli BRIT Awards-jelöltlista

Idén is először a világ legrangosabb zenei díjai találnak gazdára, s csak azután derül ki, kiket jutalmaznak a legrangosabb brit zenei elismerésekkel. A BRIT Awardsot tíz nappal a február 8-ai Grammy Awards után rendezik meg a londoni Earls Court Exhibition Centre-ben.

A Grammy esélylatolgatása már tavaly elkezdődött, a jelöltlistát december 3-án jelentették be nagy csinnadratta keretében. A BRIT Awards jelöltjeinek névsorát múlt kedden hozták nyilvánosságra. A lista minimális meglepetéssel sem szolgál.

A brit zenei piacon 2008 legvásároltabb, Rockferry című hanghordozójának előadója, Duffy négy jelölést kapott, csakúgy, mint az év világviszonylatban legnagyobb példányszámban elkelt, Viva la Vida or Death and All His Friends című nagylemezének előadója, a Coldplay. Chris Martin együttese „A legjobb brit zenekar”, „A legjobb brit album”, „A legjobb brit kislemez” és „A legjobb brit koncertzenekar” kategóriában mérettetheti meg magát. A londoni együttes „A legjobb brit album” és „A legjobb brit kislemez” kategóriákban többek között Duffyval száll versenybe – a walesi énekesnő ezen kívül „A legjobb brit női előadó” és „A legjobb brit újonc” kategóriákban indulhat.

BRIT Awards - Meglepetések nélküli BRIT Awards-jelöltlista

Három jelölést kapott Adele, a tavaly szeptemberben Mercury Music Prize-zal jutalmazott Elbow és a Scouting for Girls. A február 18-án megrendezendő gálán a tervek szerint Duffy, a Coldplay, a Girls Aloud, a Kings of Leon, a Take That, a U2 és a Pet Shop Boys lép fel – az utóbbi Életműdíjban részesül. Az est házigazdája Kylie Minogue, James Corden és Mathew Horne lesz. (Új Szó)

Puha József

2009. 01. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 01. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 02. 11. 19:19
Nem rossz cikk, bár hiányolom a Radiohead megemlítését.. Kicsit rövid. Tudja valaki, hogy élőben meg lehet-e majd nézni 18-án, akár neten, akár tv-ben itthon? Esetleg örülnék a válasznak egy e-mailben a bigmate@freemail.hu-ra, köszi szépen.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Meglepetések nélküli BRIT Awards-jelöltlista cikk képei
BRIT Awards - Meglepetések nélküli BRIT Awards-jelöltlistaBRIT Awards - Meglepetések nélküli BRIT Awards-jelöltlista