Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Blackmore's Night Budapesten

Blackmore's Night - Blackmore's Night Budapesten

Ritchie Blackmore és zenekara, közel 5 év után ismét Budapestre jön. A Deep Purple és a Rainbow legendás gitárosának és a csodás hangú Candice Night reneszánsz/folk/rock zenekara a "Secret Voyage" című új albummal turnézik Európában.

Ritchie Blackmore-t, utánozhatatlan, rendkívül dinamikus gitárjátékának köszönhetően méltán tartja a szakma a világ egyik legjobb rock gitárosának.

Első gitárját apjától kapta 11 éves korában, aki azzal a feltétellel vette a hangszert, hogy ha a kis Ritchie nem tanul meg rajta játszani, akkor a gitárt a gyermek hátán töri szét.

1968-ban a billentyűs, orgonista Jon Lorddal megalakította a Roundabout zenekart, amiből később a Deep Purple alakult. Az elmaradhatatlan Fender Stratocaster elektronikus gitárjával (az elsőt 1970-ben kapta Eric Clapton-tól) és önfejű, virtuóz stílusával generációjának összes rock gitárosára hatással volt.

A Deep Purple hatalmas sikerét állandó belső feszültség árnyékolta be, amit maga Blackmore gerjesztett. A köztudottan nehéz természettel megáldott zseni olyan rossz viszonyban volt Ian Gillan-nal, hogy az állandó viták miatt elhagyta a csapatot. A zenekar egy másik tagjával annyira nem tudták egymást elviselni, hogy egy képzeletbeli vonalat húztak meg a színpadon, miszerint a koncertek alatt nem mehettek át egymás térfelére.

Később megalapította a Rainbow zenekart, majd 1984-1993 között ismét Deep Purple tag lett. Két év után Ritchie ismét lelépett és a Rainbow-ra koncentrált. Ebben az időszakban keletkezett a Stranger In Us All című album, amelyen Blackmore jelenlegi felesége, Candice Night vokálozott.

A reneszánsz korszakot Ritchie ismertette meg Candice-szel, ami azonnal lenyűgözte, és szó szerint szenvedélyükké vált. Otthon barátaikkal gyakran rendeznek tábortüzes vacsorákat, ahol történeteket mesélnek egymásnak, akusztikus hangszereken játszanak. Ilyenkor reneszánsz ruhákat öltenek magunkra.

A Blackmore's Night zenekart 1997-ben alapították, ahol Blackmore-nak nem csak tökéletes - azóta díjnyertes - szerzőtársa, hanem csodálatos kristálytiszta éneke mellett reneszánsz hangszerekkel is hozzájárul a formáció zenéjének igen magas színvonalához. Ilyenkor nem csak a színpadkép jellemzi a reneszánsz korszakot, hanem korhű öltözékben lépnek fel.

Sőt a közönség szokásává vált, hogy ők maguk is jelmezekbe bújnak.

A magyar szervezők úgynevezett Reneszánsz jeggyel kedveskednek azoknak a nézőknek, akik követve ezt a hagyományt, az első sorokból élveznék a látványt és a csodálatos zenét.

Információk:
Blackmore's Night
Secret Voyage Tour 2009
Budapest Kongresszusi Központ.
2009.02.10. 19h

Gab

2009. 01. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2009. 01. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Blackmore's Night Budapesten cikk képei
Blackmore's Night - Blackmore's Night Budapesten