Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A németek veterán rocklegendája nálunk koncertezik

Scorpions - A németek veterán rocklegendája nálunk koncertezik

A Scorpions eddig bejelentett kevés koncert dátuma közül a 2009. április 21-i budapesti fellépés már biztosnak mondható. A német rockzene legnagyobb élő legendája a SYMA Csarnokban lép fel.

A The Scorpions zenekar egy igazi hardrock legenda, 40 éve állnak a színpadon. Kétség nem fér hozzá, hogy ők Németország legnagyobb, legismertebb rock bandája, akiket a Rammstein, vagy a kortárs Accept és a Halloween sem tudott túlszárnyalni. A Scorpions már a rendszerváltás előtt is azon kevés együttesek egyike volt, melyet jól ismertek a keleti blokkban is, és persze az egész világon. Talán ennek is köszönhető, hogy az 1990-es "Wind of Change" (A változás szele) című daluk az akkori átalakulások egyik szimbólumává vált. A dal azokat az élményeket dolgozza fel, amiket néhány évvel korábban a Szovjetunióban szereztek: a moszkvai Vörös téren a Music Peace Festival fellépőjeként Bon Jovi, Ozzy Osbourne, a Mötley Crüe és a Skid Row oldalán játszottak, több mint 1 millió ember előtt.

Scorpions - A németek veterán rocklegendája nálunk koncertezik

A 2007-es legutóbbi, 21. albumuk, a "Humanity – Hour I" megjelenése valóságos ünnepi hangulatot teremtett a rajongók körében, hiszen az elmúlt 10 évben mindössze három stúdiólemezt adott ki a zenekar. Mindenesetre megérte várni: az új lemez úgy viszi tovább a klasszikus Scorpions jellemvonásokat, hogy friss és modern hangzással kényeztet. A megjelenés után a zenekar több mint 30 állomásból álló világ körüli turnéra indult, melynek során sok olyan országba is eljutottak, ahol korábban még sosem jártak. 2009. tavaszán Budapestet is újra meglátogatják.

Gab

2009. 01. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2009. 01. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A németek veterán rocklegendája nálunk koncertezik cikk képei
Scorpions - A németek veterán rocklegendája nálunk koncertezikScorpions - A németek veterán rocklegendája nálunk koncertezik