Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

U2: várt nagylemez kétes borítóval

U2 - U2: várt nagylemez kétes borítóval

Az RTÉ 2fm nevű ír közszolgálati rádióadó január 19-ei reggeli műsorában volt az új U2-dal, a Get on Your Boots ősbemutatója. A szerzemény az ír zenekar 12., No Line on the Horizon című stúdióalbumának beharangozója.

A Brian Eno, Daniel Lanois és Steve Lillywhite producerek irányításával készült, tizenegy felvételt tartalmazó lemez Írországban február 27-én, a legtöbb európai piacon március 2-án, az észak-amerikai kontinensen március 3-án jelenik meg. A huszonnégy oldalas borítófüzettel rendelkező CD mellett négy limitált változatban is a boltokba kerül. A digipak verziót választó rajongó a harminchat oldalas borítófüzet mellé posztert kap, és letöltheti a netről Anton Corbijn filmjét, a Lineart. A magazinformátum hatvanoldalas magazinnal együtt lesz kapható, és szintén jár mellé a film letöltési joga. A boxváltozatra voksoló rajongó a hatvannégy oldalas borítófüzet és a poszter mellé a filmet DVD-n kapja meg. A korong bakeliten is kiadásra kerül – dupla lemezen.

U2 - U2: várt nagylemez kétes borítóval

A No Line on the Horizon borítóján szereplő fotót Hiroshi Sugimoto japán fotóművész készítette, és máris botrány van körülötte. Az elektrozenei körökben ismert Taylor Deupree a kiadója, a 12k nevű független cég blogbejegyzésében felrótta Bonóéknak, hogy a borító szinte teljesen megegyezik az ő 2006-os, Richard Chartierrel készült Specification.Fifteen című albumának borítójával, ennek ellenére nem tervezi jogi útra terelni a dolgot. Ez utóbbi is Hiroshi Sugimoto munkája. (Új Szó)

Puha József

2009. 02. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 02. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 02. 19. 14:39
A borító lehetett volna U2-sabb,bár engem inkább a korong érdekel:P Am mikor lesz U2 koncert?(feltételezem itthon nem, csak Bécsben) Jegyek kaphatóak? Köszi: Miklós

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

U2: várt nagylemez kétes borítóval cikk képei
U2 - U2: várt nagylemez kétes borítóvalU2 - U2: várt nagylemez kétes borítóval