Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Etta James nagy rúgásra készül!

Etta James - Etta James nagy rúgásra készül!

A január 25-én a 71. életévét betöltött Etta Jamest a tavaly decemberben bemutatott Cadillac Records című filmmusicalben Beyoncé alakítja. Az ő előadásában hallható benne a kaliforniai bluesénekesnő nagy slágere, az At Last című, amelyet Beyoncé az új amerikai elnök, Barack Obama beavatási ünnepségén is elénekelt.

Ettának – mint a napokban kiderült – nincs jó véleménye napjaink egyik népszerű énekesnőjéről, és az új amerikai elnökért sem rajong. A ceremónia dalválasztása kapcsán nyílt ki a bicska a zsebében. „Ki nem állhatom Beyoncét! Hogy jön ő ahhoz, hogy a védjegyemnek számító felvételt énekelje annak a nagyfülűnek? Fenékbe lesz billentve! Rendkívül dühös vagyok” – mondta az egyik koncertjén. „Ő nem az én elnököm” – tette hozzá Obamáról.

Etta James - Etta James nagy rúgásra készül!

Való igaz, Etta 1961-ben rögzített dala a védjegye, de nem az ő szerzeménye. Mack Gordon és Harry Warren írta, az 1942-ben bemutatott Orchestra Wives című filmmusicalben csendült fel először, így Etta engedélye nélkül is bárki elénekelheti.

Beyoncé korábban egy interjúban elismerően nyilatkozott a bluesikonról „Ő egy élő legenda” – mondta, egyebek mellett. Elképzelhető, hogy a véleménye mostanra megváltozott… (Új Szó)

Puha József

2009. 02. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 02. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Etta James nagy rúgásra készül! cikk képei
Etta James - Etta James nagy rúgásra készül!Etta James - Etta James nagy rúgásra készül!