Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hatalmas baki: neten az album

U2 - Hatalmas baki: neten az album

Bonóéknak nincs szerencséjük, az illegális zenekereskedelem jobban sújtja őket, mint társaik többségét. A U2 legutóbbi, 2004-es How to Dismantle an Atomic Bomb című nagylemeze már a megjelenés előtt az interneten volt – egy fotózáson nyoma veszett egy példánynak, az kezdte meg illegális útját –, és a mostani, No Line on the Horizon című albuma is felkerült a világhálóra, a kiadás előtt két héttel.

Pedig a Universal Musicnál betartottak minden előre meghatározott óvintézkedést, például az újságírók nem kaptak belőle, a lemezcégnél zárt körben hallgathatták meg a dalokat. A kiadó ausztráliai leányvállalata azonban hatalmas öngólt rúgott: a múlt hét elején a honlapján elkezdte árusítani a világ legtöbb országában március 2-án megjelenő (vagyis akkorra tervezték…) album digitális verzióját! Két órán belül észlelték ugyan a bakit, de hiába távolították el a felvételeket, már késő volt, azok pillanatok alatt felbukkantak az illegális fájlcserélő oldalakon. A Universal egyelőre nem kommentálta a szarvashibát, így nem tudható, hogy kit terhel a felelősség.

U2 - Hatalmas baki: neten az album

Szombattól a nagylemez teljes egészében meghallgatható a U2 MySpace oldalán, és nem kizárt, hogy a történtek miatt korábban piacra kerül. (Új Szó)

Puha József

2009. 02. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 02. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 02. 27. 14:48
Kelly Clarkson is igy jart, a marcius kozepere tervezett album valahogy kiszivargott, s mar torrentoldalakon "viragzik" ...
Vendég 2009. 03. 05. 20:06
dj lotters nek véletlen nincs fent a neten a cd je:D

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hatalmas baki: neten az album cikk képei
U2 - Hatalmas baki: neten az albumU2 - Hatalmas baki: neten az album