Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Stúdióban a nyerő páros

Alison Krauss - Stúdióban a nyerő páros

A zenei élet az elmúlt két és fél hétben egy 2007 októberében megjelent hanghordozó körül forgott, és jelentősen megnőtt iránta a kereslet. Ez nem meglepetés, a Grammy Awardson a legtöbb elismerést besöprő albumnak mindig ez a sorsa. Robert Plant rockénekes és Alison Krauss bluegrassénekesnő közös nagylemezéről, a Raising Sand címűről van szó, amely a február 8-án megtartott gálán öt díjat kapott.

A duó kiadója, az 1970-ben megalakult Rounder Records egyik vezetője, Ken Irwin elmondta, hogy Planték egy ideje már a folytatáson dolgoznak – akárcsak az első esetében – T-Bone Burnett producer irányításával. „Folyik a stúdiómunka, és bár én eddig nem hallottam, mit rögzítettek, a felvételeknél közreműködő zenészek nagyon jókat mondtak a készülő anyagról” – nyilatkozta. Az egyik hírügynökség a producert is szóra bírta. „Nem a Raising Sandet folytatjuk, egy teljesen más jellegű albummal szeretnénk előállni. Nem is tudnánk, és nem is akarunk olyan lemezt készíteni, mint amilyen az első. Az egy gyönyörű pillanatban fogant, és ha olyat próbálnánk meg készíteni, akkor csökkenne az értéke. Nem a siker felülmúlása vezérel bennünket, de bízunk abban, hogy jó dalok születnek. Most úgy néz ki, Robertnek és Alisonnak még két közös stúdióalbum elkészítésére van muníciója” – mondta a producer.

Alison Krauss - Stúdióban a nyerő páros

Koncertlemez és DVD kiadása is szóba került, de Irwin szerint ilyet egyelőre nem terveznek. „Valljuk be, jó lenne koncertkiadvány a párostól, de most kizárólag a második stúdióalbumra koncentrálnak” – nyilatkozta.

Robert Plant és Alison Krauss tervei a fanatikus Led Zeppelin-rajongókat bizonyára elkeserítik, ezek ugyanis azt vetítik előre, hogy az énekes még akkor sem tudna csatlakozni egykori zenésztársaihoz, ha szeretne. (Új Szó)

Puha József

2009. 02. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 02. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Stúdióban a nyerő páros cikk képei
Alison Krauss - Stúdióban a nyerő párosAlison Krauss - Stúdióban a nyerő páros