Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Iron Maiden őrület!

Iron Maiden - Iron Maiden őrület!

Jön az Iron Maiden első egész estés filmje. A “Flight 666” világpremierje Rio De Janeiróban lesz a Cine Odeon moziban, március 14-én, amelyet az észak-amerikai premier követ a texasi Austinban tartandó SXSW fesztiválon március18-án a Paramount Színházban.

A heavy metal legendás zenekara, az Iron Maiden a Coldplay-t, az Elbow-t, a Verve-et és a Scouting For Girls-t megelőzve kapta a legjobb koncertzenekar díját az idei BRIT Awards-on. A Maiden a szigetország egyik valaha volt legnagyobb zenekara, több, mint 70 millió eladott lemezzel, és világszerte jegyeladási rekordokkal a háta mögött biztos bázissal rendelkezik. Tavaly 38 országban több, mint 90 koncertet adtak (köztük a Sziget fesztiválon is), a "Somewhere Back In Time" turnét nagyjából kétmillió ember látta összesen.

Iron Maiden - Iron Maiden őrület!

Bruce Dickinson így fogalmazott a díj elnyeréséről: "Nagyon örülünk a Legjobb Brit koncertzenekar titulusnak, különösen azért, mert ez a rajongóinkkal alkotott szövetségünk bizonyítéka. Sokszor mondom, hogy a Maiden tikos fegyvere a rajongói bázis, és ebből is látható, hogy nem járunk messze az igazságtól. Bárki, aki valaha is látta bármely koncertünket, tudhatja, ők a legodaadóbb, és legelkötelezettebb rajongók a föld kerekén, miattuk olyan csodálatos a bulik atmoszférája. Szóval ez a díj ugyanannyira az övék, mint a miénk. Ők szavaztak ránk, kár hogy nem kaphat mind olyan kis szobrocskát, mint ez itt."

Rod Smallwood manager szerint: "Ez nagyon jó a metálzenének, hiszen nem hinném hogy túl sok BRIT díjat kaptak a műfaj képviselői a múltban, szóval itt volt az ideje, hogy elismerjék a benne rejlő kreatív erőt. A metálzene és a Maiden réges régen létezik a mainstream média és rádió körén kívül, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a rajongók nagy elégedettséggel veszik majd a jó hírt, és lássuk be, ők szavaztak tömegekben, és nekik tartozunk köszönettel."

Az Iron Maiden rajongóinak légiói hamarosan testközelből is láthatják színpadon és azon kívül kedvenceiket. A Maiden első egész estés filmje, a "FLIGHT 666" április 21-én látható először digitális mozikban egy speciális MAIDEN NAP keretében, ahol a rajongók láthatják a zenekar szenzációs Somewhere Back In Time világturnéjának első állomásán történteket/ High Definiton formátumban, nagy vásznon, 5.1-es hangminőségben./

A "Flight 666" végre fellebbenti a fátylat a Maiden életéről. A zenekar saját Boeing 757-es repülőjén utazott, melyet a rajongók "Ed Force One"-nak kereszteltek. A gépet Bruce Dickinson énekes vezette az 50.000 mérföldes, világkörüli úton. A Flight 666 (a gép hivatalos hivójele) 5 kontinensen, 13 országon át Indiától Ausztráliáig, Japánon, Brazilián vagy Mexikón keresztül Amerikáig repült, 6 hét folyamatos jetlag, hihetetlen koncertek és rajongói őrület közepette csinálták végig a rocktörténelem legnagyobb szabású turnéját. A filmből világosan látható, mennyire megérdemelte a Maiden a "Legjobb Brit Koncertzenekar" titulust.

stanley

2009. 03. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 03. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Iron Maiden őrület! cikk képei
Iron Maiden - Iron Maiden őrület!Iron Maiden - Iron Maiden őrület!