Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2009/13

Listamustra - Listamustra 2009/13

2009 eddigi legnagyobb felfedezettje, napjaink vezető sztárja, Lady GaGa a második kislemezdalával az első sikerét is túlszárnyalja. Bemutatkozó felvétele, a Colby O’Donis közreműködésével készült Just Dance három-három hétig vezette a kislemezek amerikai és brit összesítését, csúcsra jutott Kanadában és Ausztráliában is, ami elegendő ahhoz, hogy a rásüssük a világsláger jelzőt. A 24. életévében járó New York-i énekesnő második dala, a Poker Face szintén első lett Kanadában és Ausztráliában, a héten Nagy-Britanniában is elfoglalta a trónt, az USA-ban pedig a harmadik helyről a másodikra lépett elő, tehát ott is listavezető-esélyes.

Környékünkön a Poker Face népszerűbb, mint a Just Dance, amit jól mutat, hogy Németországban harmadik hete uralja a mezőnyt, miközben az előző csak most, a második felvétel sikerének hatására jutott be a tízes mezőnybe, a tizediken található, korábbi csúcspozíciója a 12. hely volt. Lady GaGa időközben két másik szerzeménnyel is előrukkolt a The Fame című nagylemezéről: az Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) és a LoveGame címűekkel – ezek is egyre feljebb kapaszkodnak a különböző slágerlistákon.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Flo Rida feat. Ke$ha: Right Round
Nagy-Britannia – Lady GaGa: Poker Face
Németország – Lady GaGa: Poker Face
Magyarország – Ákos: Negyven

Izgalommentes tízes mezőnyök
Németországban harmadik hete áll az élen, Nagy-Britanniában a héten vette át a vezetést Lady GaGa második slágere, a Poker Face. Az amerikai Billboard magazin száz dalt rangsoroló kislemezlistáján hatodik hete Flo Rida és Ke$ha trónol a Dead or Alive 1984-es You Spin Me Round (Like a Record) című slágerének átdolgozásával. Nagy változások nem történtek az élmezőnyökben. A brit rangsorban a huszadik helyét a kilencedikre cserélte fel Beyoncé aktuális, I Am… Sasha Fierce című szólóalbumának harmadik felvétele, a Halo. Az amerikai összesítésen az 57. helyről a kilencedikre lépett elő Carrie Underwood és Randy Travis dala, az I Told You So, amely Carrie, az American Idol című tehetségkutató tévéműsor negyedik sorozatát megnyert, countryt és popot ötvöző énekesnő 2007 októberében megjelent második, Carnival Ride című korongjának ötödikként kislemezre kimásolt felvétele. Németországban a harmadik helyen startolt a flamand Milow dala, az Ayo Technology, amely 50 Cent, Justin Timberlake és Timbaland 2007-es slágerének átdolgozása.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Kelly Clarkson: All I Ever Wanted
Nagy-Britannia – Ronan Keating: Songs for My Mother
Németország – Peter Fox: Stadtaffe
Magyarország – U2: No Line on the Horizon

Ír váltotta íreket Nagy-Britanniában
Az albumeladási rangsorok közül csak a brit csúcsán történt változás. Az ír U2 kétheti trónolás után honfitársnak, a 2007-ben újjáalakult, ám ezúttal csak mérsékelt sikert elérő ír Boyzone énekesének adta át az első helyet. Ronan Keating ötödik, Songs for My Mother című stúdiólemezén édesanyja emléke előtt tiszteleg, a mama tíz kedvencét énekli, köztük a legnagyobbat, Cyndi Lauper slágerét, a Time After Time címűt. Nyilvánvaló, hogy a korong amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is hagyja az összesítést, nagy nyomot nem hagy maga után, és nem hiszem, hogy a brit piacon kívül sikeres lesz. A brit TOP 10 másik új belépője Lionel Richie tizediken debütáló Just Go című albuma. Az amerikai élmezőny egyetlen újdonsága a Gorilla Zoe nevű atlantai rapper nyolcadik helyre megérkező második stúdiólemeze, a Don’t Feed Da Animals. (Új Szó)

Puha József

2009. 04. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 04. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2009/13 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2009/13