Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nem kell Jacko gatyája! (Jegyzet)

Michael Jackson - Nem kell Jacko gatyája! (Jegyzet)

Felgyorsult világunkban megszűntek a távolságok, minden és mindenki elérhetővé vált. Gyermekkoromban Budapest nagyon-nagyon messzi város volt, most meg naponta megtehetném az oda-visszautat. Nem működött kismilliónyi tévécsatorna meg rádióállomás, és a bulvár szóról, azt hiszem, nem is hallottunk. Javarészt ezekkel magyarázom, hogy akkoriban még lehetett rajongani a sztárokért. És voltak sztárjaink, ez sem másodlagos!

Nem a Földön, valahol a világűrben laktak, s csak néha álltak meg a bolygónkon. Legalábbis azt képzeltem. Korunk nem kedvez a valódi sztároknak, a példaképül szolgálóknak. Itt most elsősorban a tehetséges zenészekre, színészekre gondolok. Celebek váltották fel őket, akikről nem egy esetben azt sem tudjuk, hogy mi a foglalkozásuk, ha egyáltalán van nekik. Ma ők állnak a középpontban.

Michael Jackson - Nem kell Jacko gatyája! (Jegyzet)

Tíz éve már (rossz irányban) változó világban éltünk, de eszembe nem jutott volna, hogy bekövetkezhet az, ami most van készülőben. A lényegre térek. Kedves olvasó, lepje meg gyermekét Michael Jacksontól származó second handdes cuccokkal! De csak akkor, ha a „gyerkőc” minimum annyi, mint én, vagyis harminc felett jár. Ha tizenéves, ezzel ne kísérletezzen, azok nem ismerik őt (na jó, lehet, hallottak már róla), még kidobnák a méregdrága karórát. (Azt a mai fiatalok amúgy sem hordanak, a mobiltelefonon nézik az időt.) Szóval Jacko személyes holmijára lehet licitálni, közel kétezer „limlomra” április második felében a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben. Az egykori híres sztár, a mára teljesen szétesett, anyagi csőd szélén álló hírhedt lúzer végső elkeseredésében döntött az aukció mellett. Azt reméli, több millió dollárra tehet szert. Némi pénz egy alapítvány számlájára is megy, hogy ne érje szó a ház elejét.

Jackson, az infantilis felnőtt gyerek Neverland Ranche a kaliforniai Santa Barbarában 1988-ban nyílt meg állatkerttel, vidámparkkal. Később egy hatalmas házat is építtetett rá, amelyet 1997-től lakott, de akkortájt már megállíthatatlanul csúszott a lejtőn, egyebek mellett gyermekmolesztálási ügy után és előtt volt. (Először peren kívül megegyezett, másodszor felmentették a vádak alól.) Úgy érzi, a második nyomozáskor a birtokot elözönlő rendőrök megszentségtelenítették az otthonát, ezzel indokolta, hogy miért nem megy vissza. A valóság szerint nem is mehetne, a rancsot a hatóság bezáratta, csődbe jutott.

Jacko tavaly felkérte a hírességek árveréseire szakosodott (ilyen is van) Julien’s Auctions nevű aukciósházat, hogy katalogizálja a Neverlandben fellelt tárgyakat. A szakemberek hatkötetes aukciós könyvet készítettek, minden gazdára váró holmiról leírást adnak. Azt tanácsolom, vegyük górcső alá a kínálatot! A gazdagok licitálhatnak a vagyont érő Rolls-Royce-ra, a szegények a mindössze néhány dollárra becsült sótartóra. A kettő közti skála rendkívül változatos. Van ott drágakövekkel díszített kesztyű – amit az énekes a Thriller videoklipjében viselt –, a gyerekeitől kapott selyemköpeny, antik tárgyak, festmények – még saját magáról is, 16. századi királyként ábrázolva –, turnébusz, sőt eladó a rancs bejárati vaskapuja is. Meg a zenei elismerések: megválik arany- és platinalemezeitől, különböző díjaitól! (Nesze neked, ennyit érnek! Vajon mennyit érnek?) Amit csak el lehet képzelni, minden a listán van! Az aukciósház szerint a tárgyak valódi értéküknek megfelelően lettek árazva, nem vették figyelembe, hogy Jackótól származnak. Ez némileg ellentmondás, hiszen ők ugyebár a hírességek árveréseire szakosodtak… Azt mondják, mindez nemcsak a rajongóknak jelent lehetőséget arra, hogy hozzájussanak szeretett idoljuk személyes tárgyaihoz, hanem a széles nyilvánosságnak is, hogy megismerkedjen Michael Jackson privát világával. Csakhogy én nem akarom látni a privát világát! Mert engem, a rajongót az kiábrándít! Nem akarom megvenni az alsógatyáját sem! (Vagy bugyiját, nem tudom, mit hord…)

Jackson még abban a kiváltságos helyzetben volt, hogy évekig a csúcsok csúcsán állhatott, onnan zuhant hatalmasat. Beteg ember lett belőle. Csodálkozom is a róla szóló újabb híreken: koncertezni akar. De a közönségen még inkább csodálkozom, amiért hisz neki. Eredetileg tíz fellépést kötött le a londoni, húszezres befogadóképességű O2 Arenában. Az emberek minden várakozást felülmúló rohama nyomán azonban először szeptemberig, majd 2010 februárjáig meghosszabbították az előadás-sorozatot, most ötven fellépésnél tartanak. A nyitány július 8-án lenne, a zárókoncert 2010. február 24-én. Vajon miért gondolom, hogy ez nem lesz sima ügy? Bizonyára azért, mert Jacko orvosai szerint sem lesz az. Úgy gondolják, egy koncertet sem bír ki, nemhogy ötvenet! Az életéért küzd, vissza kellene vonulnia a reflektorfényből, nem pedig ilyen hatalmas falatokkal próbálkozni. Már arról is lehetett hallani, hogy tüdeje teljesen legyengült, fél szemére megvakult, és csak tolószékben tud közlekedni. (Ha csak egy igaz közülük, az is sok!) Szomorú, hogy hová jutott az egykoron legünnepeltebb sztár!

Ha a gyermekem abba a korba jut, nálam érvényesülni fog az apai szigor. Nem engedem, hogy főállású zenész vagy színész legyen, a Megasztár és hasonló műsorok feketelistán lesznek (remélhetőleg akkor már nem is lesznek), hogy még véletlenül se forduljon meg a kölyök fejében: jelentkezik. Tudom, nem szép, hogy ilyeneket írok, de némileg átlátom a helyzetet. A zenész és színész hivatása az egyik legemberpróbálóbb. A zenei pályafutás rövid időre szűkült, az előadónak ez alatt kellene anyagilag egy életre bebiztosítania magát. Ami, valljuk be, lehetetlen. Nagyon nehéz a továbblépés, hiszen a megunt zenész nem fog beülni a szupermarket pénztárgépe mögé. A színészi pálya is hasonló. Annyi színészünk van – köszönhetően a különböző színiiskoláknak –, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni hosszában. Az élvonalba tartozók jól megélnek, de a többiek nyomorognak, megélhetési gondokkal küzdenek. Ráadásul a többségük semmi máshoz nem ért. És ők még abban a helyzetben sincsenek, mint Jacko, a gatyájukkal nem tudnak pénzt keresni. Esetleg elmehetnek celebnek. (Új Szó, Szalon)

Puha József

2009. 04. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 04. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 04. 07. 21:29
Hmm ez a cikk nagyon negatív,NAGYON!!! Bár nem is várok sokat,m ha nem ezt írod le,senki nem olvasná el.. !!! ... Nem egy celeb sztárról beszélsz ill. írsz,hanem az 1ik legnagyobb zenészről a világon..! Legközelebb ha cikket írsz(sztem Ne Tedd),jobban értesülj az infókról..!
Vendég 2009. 04. 07. 21:43
SZÁNALOM! Mármint a cikk írója, hogy beszélhet így egy sztárról? MJ a világg legnagyobb előadóművésze, ő döntött rekordot a Thrillerel 104 millió példány kel el belőle világszerte! MJ a koncertért kapott pénzéből rengeteget jótékonykodott! Szegény nagyon sokat szenvedett már az efajta negatív cikkek miatt! De szólt egy szót is? NEM! Jobb lenne, ha elgondolkoznál a dolgokon, mert Michael Jackson mégis többet tett le az sztalra mint TE!
Vendég 2009. 04. 07. 21:49
Egyetértek az előttem szólóval, a cikk(már ha ezt annak nevezhetjük) nagyon negatív.Szerinted megköt bármilyen cég ekkora nagyságrendű szerződést anélkül,hogy nem biztosítaná?Szerinted melyik biztosító ír alá bármit orvosi igazolások nélkül?Ismerem ezt a szakmát,így elárulhatom:egyik sem.Az általad említett híreket ti magatok gyártottátok,kimondottan azzal a céllal,hogy írjatok valamit Michael Jacksonról.Mert ugyebár akkor többen veszik a lapokat, ha Ő szerepel a hírekben...Most meg főhettek a saját levetekben.Minél inkább bizonyossá válik, hogy tévedtetek, annál inkább tagadni próbáljátok.Szerintem Te és a hozzád hasonlók megmagyarázzák azt is, hogy a döglött ló csak alszik.
Vendég 2009. 04. 07. 23:12
Szégyen hogy ilyen megjelenhet egy zenei portálon,hisz egy zenei portálnak amgával a zenével kéne folgalkoznia és nem a bulvárral.A zenében pedig Michael Jacksonnál nincs nagyobb,és ezt neked e zenei portál szerkesztőjének nagyon jól tudnod kéne.Szánalmas h ezeket a baromságokat leírhattad,a gyermekedet pedig sajnálom,mert a művészetnél és az önmegvalósításnál nincs jobb dolog.Jacko anyagi helyzetéről pedig csak annyit hogy a Sony Publishing 51 százalékos tulajdonosa,a saját számain kívül olyan sztárok számai birtokolja mint a The Beatles,Shakira,Eminem és még sokan mások.Azt hogy anyagi gondjai vannak csak a mocskod bulvár terjeszti.Szégyelhetnéd magad hogy ilyet leírsz a világ egyik legnagyobb élő művészéről aki több mnit 300 millió dollárt jótékonykodott,és megpróbálta a világot egy jobb hellyé tenni.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Nem kell Jacko gatyája! (Jegyzet) cikk képei
Michael Jackson - Nem kell Jacko gatyája! (Jegyzet)Michael Jackson - Nem kell Jacko gatyája! (Jegyzet)