Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Közös albumot tervez Sir Paul McCartney és Ringo Starr

Paul McCartney - Közös albumot tervez Sir Paul McCartney és Ringo Starr

A két korábbi Beatles tag, – akik most szombaton, április 4-én éjszaka közösen léptek színpadra New Yorkban, David Lynch alapítványának jótékonysági estjén – még ebben az évben közös stúdióba vonulást tervez.

”Már régóta nem dobolt Ringo Paul számai alatt, de most úgy döntöttek újra együtt fognak dolgozni. Remekül érezték magukat New Yorkban, rájöttek, hogy még mindig jól tudnak együttműködni, így úgy döntöttek, hogy még ebben az évben összejönnek, hogy Paul valamelyik új számán dolgozzanak közösen.” – szól egy forrás.

A két zenei legenda – akik a néhai George Harrison-nal és John Lennon-nal kiegészülve alkották a Fantasztikus Négyest – majdnem egy évtizede nem állt közösen színpadra. Ezt megelőzően 2002-ben, egy George Harrison emlékére rendezett koncerten játszottak együtt, amikor a londoni Royal Albert Hallban tartott rendezvényen Eric Clapton-nal kiegészülve adták elő Harrison ”While My Guitar Gently Weeps” című dalát.
A hétvégi jótékonysági koncert kiemelt vendége volt Paul McCartney, aki szólóban énekelt el néhány régi Beatles klasszikust és saját számot, mielőtt a dobos csatlakozott volna hozzá a ”With A Little Help From My Friends” előadásában.
McCartney szólókarrierjét végig követte a média, de mindeközben a sztár dobosról mintha megfeledkeztek volna. Pedig Ringo sem maradt tétlen. Kevesen tudják, de Starr 1970-től egészen tavalyig folyamatosan jelentetett meg albumokat, habár az utolsó igazán sikeres dalaként a ’Never Without You’-t tartják számon, amelyet Eric Clapton közreműködésében alkotott meg 2003-ban.
Ugyanakkor nem csak szólistaként tartott fenn magának helyet a szórakoztató iparban. Az első két szezonban ő adta hangját a narrátornak a Thomas, a gőzmozdony című gyerekműsorban, de szerepelt hirdetésekben is, többek között Japánban reklámozott almaszószt, ami egészen véletlenül megfelel a Ringo japán jelentésének, majd 1971-ben még egy spagettiwesternben is szerepet kapott, ő játszotta a rosszfiút Ferdinando Baldi Vakember-ében.
A zenész 2008 januárjában jelentkezett utoljára szóló albummal, de ahogy a várakozások beigazolták, a ”Liverpool 8” nem rengette meg a zenei piacot, a legpozitívabb kritika mindössze így illette: „szentimentális nosztalgia a régi szép idők emlékére”.

Paul McCartney - Közös albumot tervez Sir Paul McCartney és Ringo Starr

-vera-

2009. 04. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2009. 04. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Közös albumot tervez Sir Paul McCartney és Ringo Starr cikk képei
Paul McCartney - Közös albumot tervez Sir Paul McCartney és Ringo StarrPaul McCartney - Közös albumot tervez Sir Paul McCartney és Ringo Starr