Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Teltházzal startolt Ákos 40+1 turnéja!

Ákos - Teltházzal startolt Ákos 40+1 turnéja!

Szombaton, Győr városában teltháznyi közönség előtt vette kezdetét Ákos jubileumi koncertsorozatának idei felvonása. A turnényitány méltó folytatása volt a múlt évi sikersorozatnak: lelkes több ezres közönség, dugig telt ház fogadta Ákosékat Győrben.

Szombaton Győrben, a Város Egyetemi Csarnok falain belül startolt el Ákos jubileumi koncertsorozatának második felvonása, amely a hatalmas sikert aratott tavalyi Ákos 40 című turné folytatása. Az Ákos 40+1 turnén az énekes kétfelvonásos lírai dalesten húszéves pályafutásának legnagyobb sikerű szerzeményeivel lép színpadra. A repertoár idén pár dal erejéig frissült, sőt egy vadonatúj dal is debütált, a Gumicukor c. szerzemény. A dal meglepő – Ákostól eddig szokatlan – címe ellenére koránt sem az édességek világába röpít, sokkal inkább a jelenkor reflektációja, melyet az idei koncerteken hallhat elsőként a nagyközönség, sőt még ajándék maxilemezen haza is vihet, a Nem ér semmit a dal és a Persze hajnal van megint koncertfelvételével együtt.

Ákos - Teltházzal startolt Ákos 40+1 turnéja!

A tavalyi turné óriási közönségsikert hozott és a kedvező kritikai fogadtatás sem maradt el: a szmokingos, csendes kamarakoncerteket húszezren látták országszerte. Minden színház- és koncertteremben dupla előadást tartottak, de számos nagyobb sportcsarnokokban is játszott Ákos és zenekara, köztük Szombathelyen az Arena Savariaban vagy a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnokban. Az Ákos 40 turnét tavaly novemberben dupla telt házas koncert zárta a Művészetek Palotájában Budapesten. Így nem volt kétséges, hogy idén is folytatást kíván a koncertsorozat.

Ákos - Teltházzal startolt Ákos 40+1 turnéja!

"Fontos számunkra ez a műsor, nagyon szeretjük játszani, igazi szívügy. Jó látni, hogy a koncerteken a közönség tomboláshoz szokott része is lassan átveszi az előadás tempóját, és a hallgatóságban megtörténik a dal" - nyilatkozta Ákos a napokban az MTI-nek. Mint mondta, a turnéval katartikus pillanatokat élnek át; látják a tekinteteket, a rezdüléseket, és ez egészen más, mint tízezer őrjöngő ember előtt zenélni. Ákos hangsúlyozta: élete eddigi legszebb koncertélményét kapta a jubileumi előadásoktól, és sok visszajelzésből tudja, hogy azok másoknak is többet jelentettek két óra kikapcsolódásnál. "Két másodperc csönd a dal lecsengése és a taps felcsattanása között néha többet ér, mint sok zajos siker" – fűzte hozzá Ákos.

Ákos - Teltházzal startolt Ákos 40+1 turnéja!

Az Ákos 40+1 turné Győrben vette kezdetét most szombaton, április 18-án, majd április 25-én és 26-án Budapesten a Kongresszusi Központban, május 1-én Debrecenben, május 9-én Zalaegerszegen, május 16-án Szegeden, május 17-én Pécsett, június 6-án Tatabányán, június 13-án Veszprémben, június 20-án pedig Sopronban lép fel a zenekar. Sőt még egy fesztiválon is találkozhat a közönség Ákosékkal: a VOLT fesztivált ők nyitják meg július 1-jén, a Soproni Sportcentrumban.

Fotók: Erdélyi Gábor/www.akos.hu

2009. 04. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2009. 04. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 04. 27. 8:16
Nehogy élvezzetek a koncerten, "hazafiak"!!!!! Az orrotoknál fogva húznak benneteket, világ üdvöskéi.....

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Teltházzal startolt Ákos 40+1 turnéja! cikk képei
Ákos - Teltházzal startolt Ákos 40+1 turnéja!Ákos - Teltházzal startolt Ákos 40+1 turnéja!Ákos - Teltházzal startolt Ákos 40+1 turnéja!Ákos - Teltházzal startolt Ákos 40+1 turnéja!Ákos - Teltházzal startolt Ákos 40+1 turnéja!