Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Pannónia Fesztivál Hobóval és Tankcsapdával!

Pannónia Fesztivál - Pannónia Fesztivál Hobóval és Tankcsapdával!

Négy színpadon mintegy ötven zenekar lép fel Várpalota mellett, a Cseri-parkerdőben május 28- 31. között. Itt kezdi nyári, jubileumi turnéját a Tankcsapda, és a fesztivál kedvéért 24 év után összeáll az eredeti Hobo Blues Band.

A Pannónia Fesztivál szervezői kedvéért összeálló, és kizárólag itt zenélő, eredeti felállású Hobo Blues Band atyja, Hobo a következőket üzeni rajongóinak: „Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Gengszterek és Szende Szüzek! Csavargók és Otthonülő Tévérabok! Van szerencsém bejelenteni Önöknek, hogy a mindenre elszánt ripacsokból és veterán banditákból álló Hobo Blues Band, túlélve 30 gyönyörűséges és nehéz évet, leghírhedtebb felállásában - Póka Egon, Tátrai Tibor, Solti János és Hobo - fellép a Pannónia Fesztiválon, hogy előadja művészetét, ami állítólag volt (van és lesz) neki. Ehhez örökös vendégként magával cipeli Deák Bill Gyulát, aki néhány méter kőkemény szárazkolbász által zsarolva engedett a felkérésnek. Az előadásban meglepetésként és engedve az új idők szavának Madonna és Pet Shop Boys számokat is előadunk. (Ennek köszönhető a megemelt jegyár.) Politikusok, kereskedők és ügyvédek kitiltva! APEH ellenőröknek VIP sátor és topless lányok! Barátaim, Társaim és Kollégáim nevében szeretettel várom Önöket!”

Pannónia Fesztivál - Pannónia Fesztivál Hobóval és Tankcsapdával!

A Pannónia Fesztivál másik nagy dobása, hogy itt kezdi nyári fesztiválturnéját az idén 20 éves Tankcsapda. „Azért is lesz érdekes ez a buli számunkra, mert a Tankcsapda eddig csak egyetlen egyszer, néhány évvel ezelőtt lépett fel Várpalotán, méghozzá egy pici klubban – árulta el Lukács László, a Tankcsapda frontembere. - Pluszban izgalmas lesz amiatt is, hogy a várpalotai fellépés előtt kicsi, zárt helyszíneken játszunk, így ideje lesz végre kilépnünk a szabadtérre. Ha nem is egy best of programot játszunk, de - a tavaszi klubturnéval ellentétben, amin csak az első négy lemezről adunk elő dalokat – hagyományos koncertet adunk, az utóbbi albumok nótáit is felvonultatva. Ebben az időszakban rakjuk össze az augusztus végén – szeptember elején megjelenő lemezt, ezért a nyár folyamán egy-egy új dalt is színpadra viszünk.”

A fesztiválon négy színpad lesz. Fellép többek közt a Quimby, Péterfy Bori, a 30Y, a Neo, a Magashegyi Underground, a Vad Fruttik, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Kaukázus, a Belga, az Irie Maffia, a Pál Utcai Fiúk, a Road, a Depresszió, az Auróra, az Edda és az Anti Fitness Club.

A Pannónia Fesztivál területén a zenei programokon kívül rengeteg más szórakozási lehetőség áll rendelkezésre. Ezek nagy részének a hatalmas helyen elterülő sportsziget ad majd otthont, ahol temérdek sport és játéklehetőség várja majd a kalandvágyókat. Természetesen a vizifoci, strandröplapda, és a tollaslabda pályák sem maradhatnak ki, illetve egy ping pong és csocsóváros is kialakításra kerül. Az extrémsportok rajongói kipróbálhatják a monociklit, azaz egykerekű kerékpárt, megleshetik a BMX- és triál bemutatókat, sőt, bárki tekerhet is a sáncokkal, ugratókkal felvértezett pályán. Igazi ritkaság pedig a wakeboard pálya lesz, amihez két 5 méter széles és 30 méter hosszú medencét építenek fel a szervezők. Itt a kötött pályás wakeboardozást illetve a magyar fejlesztesű wakeskatelest lehet majd kipróbálni. A wakeskate a wakeboard és a gördeszkázás kereszteződéséből jött létre, azaz deszkás cipőben történik a vizen siklás egy érdes felületű deszkán. Ráadásul maga a sportág kifejlesztője várja majd a helyszínen az érdeklődőket, és persze látványos bemutatókat is tart majd.

A sportok iránt kevésbé rajongó fesztiválozók is rengeteg program és látnivaló közül szemezgethetnek, lesz például mozisátor, ahol főleg magyar játékfilmeket, dokumentum illetve rövidfilmeket vetítenek majd. A kultúrára vágyók megvásárolhatják a városlátogatói jegyet, ami mindössze 500 Ft-ba kerül, és Várpalota összes múzeumát, kiállítótermét és a Thury-várat is megtekinthetik vele. A fesztiválra visszaérkezéskor ráadásul egy korsó sörre is vendégül látják őket a szervezők. Várpalota és a Cseri-parkerdő között 100 forintos jeggyel közlekedhetnek a fesztivál külön buszjáratával. Aki biciklivel jön a fesztiválra, a 112 hektáros Cseri-parkerdőben túrakerékpározhat, ha meg letenné a bringát, a több száz férőhelyes bicikli- és motortárolóban megteheti.

A negyedik nap végén pedig marad idő a fesztiválozóknak a regenerálódására is, hiszen ugyan hétfő hajnalban véget érnek a programok, de a Cseri-parkerdő területét nem kell rögtön elhagyniuk a látogatóknak, keddig józanodhatnak még a helyszínen. Ráadásul a kiszáradástól sem kell majd félniük, mert egy büfé is velük marad addig.

Belépő országszerte a lottózókban és a Ticket Express-nél kapható. A szervezők kizárólag két fajta bérletet árulnak: 2.600 forint, ha valaki négy napig bulizik, és 2.100 forint, ha csak péntektől, azaz a második naptól. Aki regisztrálja magát a www.pannoniafesztival.hu oldalon, biztosan bejut a fesztiválra. Sőt, amennyiben a regisztrációs papírt elviszi a rendezvényre, és részt vesz a helyszíni játékban, egy old timer Pannonia motorkerékpárt nyerhet. Mozgássérültek részére a látogatás ingyenes.

stanley

2009. 04. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 04. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 05. 19. 15:02
Eladó 1 db jegy a Pannónia Fesztiválra! Átvétel a helyszínen, csütörtök estétől! Ára: 1500 Ft. Érdeklődni: juhaszmatyas@gmail.com, 30 / 343 99 95
Vendég 2009. 05. 26. 18:39
Hali mindenki! Van 2 db jegyem a Pannóni Fesztiválra! Ha valakit érdekel akkor az írjon nekem levelet és ott leírok mindent! :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Pannónia Fesztivál Hobóval és Tankcsapdával! cikk képei
Pannónia Fesztivál - Pannónia Fesztivál Hobóval és Tankcsapdával!Pannónia Fesztivál - Pannónia Fesztivál Hobóval és Tankcsapdával!