Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Green Day története a kezdetektől napjainkig egy szókimondó könyvben

Green Day - A Green Day története a kezdetektől napjainkig egy szókimondó könyvben

A napokban jelent meg az első magyar nyelvű könyv a Green Dayről! A Green Day új albuma hamarosan szintén a polcokra kerül, így még nagyobb aktualitással bír egy Green Day-könyv megjelenése, ami a zenekar pályafutását dolgozza fel a kezdetektől egészen az utolsó megjelent albumukig, az American Idiot-ig.

A könyvből megtudhatunk mindent erről az igazi, nem irodaházban megtervezett együttesről.

Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt és Tre Cool triója nem csak az amerikai álmot váltotta valóra, hanem a világ összes középsulis bandájának álmát is: „Zenéljünk, legyünk híresek!” Ennyi elég volt, hogy a mesékből jól ismert történet valósággá váljon, azaz a három jóbarát meghódítsa a világot. Nem volt mindig könnyű, de mindig marha vicces volt.

Ez az első kiadvány, amely a teljes Green Day-sztoriról szól. Ben Myers, a kötet szerzője végig nyomon követte a Green Day pályafutását a kezdetektől, sőt a srácok gyermekkorától kezdve (nagyjából 1989-től) a csúcsig. A szerző elismert zenei újságíró (Melody Maker, Guardian stb.), így nem csak hirtelen ötlettől vezérelve állt neki könyvet írni, hanem a zenekarral együtt töltött rengeteg idő, végtelen semmittevések és a megannyi interjú után úgy érezte, ideje szintet lépni, s megírni az egész történetet, melynek szinte az összes fontos epizódjánál jelen volt. Emellett a zenekar rajongója is, aki körültekintően, átláthatóan és izgalmasan mutatja be az elsőre talán infantilisnek és őrültnek tűnő három gyerekkori jóbarát történetét, akik alapvetően befolyásolták a rockzenei trendeket, sőt még az USA politikai életének alakulását is.

A könyvben szó van a NOFX-ről a Clash-ről, Sex Pistolsról, a kaliforniai punk éledéséről, nagyjából minden ma ismert rockzenekarról akad benne utalás, de leginkább persze arról szól, hogy a Green Day három tagja mennyire lazán tengeti a mindennapjait, és hogy hogyan élik meg a hétköznapi srácból a világsztárrá válás folyamatát. Mindezt punkosan beszólva és szókimondóan tálalva.

2009. 04. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 04. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 07. 07. 10:19
az hogy tök jó és naon kell ez a könyv:)
Vendég 2010. 07. 16. 15:38
tök király akarom ezt a könyvet, amúgy én is csinálok zenekart. komolyan
Panhead 2014. 12. 15. 10:35
Úúúúú, mindenképp meg akarom szerezni ezt a könyveeett!! *-*
VENDÉG 2014. 12. 16. 9:18
...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

A Green Day története a kezdetektől napjainkig egy szókimondó könyvben cikk képei
Green Day - A Green Day története a kezdetektől napjainkig egy szókimondó könyvben