Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2009/16

Listamustra - Listamustra 2009/16

Diana Krall magyar rajongótábora lemezről lemezre bővül. A Quiet Nights című albuma Magyarországon két hét alatt bearanyozódott, és az eladási listán tartózkodás harmadik hetében átvette a vezetést. A 46. életévében járó kanadai dzsesszénekesnő március utolsó napjaiban kiadott korongjának gerincét a harmincas-negyvenes évek amerikai slágerei és brazil bossa novás dalok adják, de átdolgozta a Bee Gees 1971-es How Can You Mend a Broken Heart című felvételét is. A kislemezek magyar összesítésén Ákos visszavágott a Quimbynek, így egy hét megszakítással 52. hetét tölti a csúcson.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – The Black Eyed Peas: Boom Boom Pow
Nagy-Britannia – Calvin Harris: I’m Not Alone
Németország – Lady GaGa: Poker Face
Magyarország – Ákos: Negyven

A Depeche Mode albumának előszele
Az Egyesült Államokban második hete a Los Angeles-i The Black Eyed Peas első hazai listavezetője, a Boom Boom Pow, Németországban hatodik hete napjaink legnagyobb világslágere, a Poker Face uralja a mezőnyt. A New York-i Lady GaGa dala Nagy-Britanniában három hét után trónfosztott lett. Calvin Harris második nagylemezének előhírnöke, az I’m Not Alone került az élre. Az 1984. január 17-én született skót énekes nem először vezet. Közreműködött Dizzee Rascal felvételében, a Dance Wiv Me címűben – tavaly nyáron négy hétig tanyáztak vele a legmagasabb pozícióban. Európa legtöbb országában hétfőn, a német nyelvterületen és a környéken múlt pénteken jelent meg a Depeche Mode 12., Sounds of the Universe című stúdióalbuma. Ennek beharangozó dala, a Wrong Németországban a második, Magyarországon a harmadik, Nagy-Britanniában a 24. helyre érkezett meg.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Rascal Flatts: Unstoppable
Nagy-Britannia – Lady GaGa: The Fame
Németország – Andrea Berg: Zwischen Himmel & Erde
Magyarország – Diana Krall: Quiet Nights

Töretlen a countryzene amerikai sikere
Az amerikai tízes mezőnyben három új belépő található: az első helyen az ohiói Rascal Flatts nevű, countryt popzenével ötvöző trió hatodik stúdióalbuma, az Unstoppable, a harmadikon Jadakiss New York-i hiphopelőadó harmadik stúdiólemeze, a The Last Kiss, eggyel mögötte Jason Aldean Georgia államból származó countryzenész harmadik stúdióalbuma, a Wide Open debütált. Nagy-Britanniában szintén három újdonság szerepel a TOP 10-ben. Az ezüstérmes pozícióban a Doves nevű manchesteri indie rock zenekar negyedik stúdiólemeze, a Kingdom of Rust, az ötödik helyen Bat for Lashes brightoni énekesnő második albuma, a Two Suns, a kilencediken a Yeah Yeah Yeahs nevű alternatív rockzenét játszó New York-i együttes harmadik stúdiólemeze, az It’s Blitz! kezdett. Németországban a két legmagasabb pozícióban találunk új belépőt. A csúcson a hazai Andrea Berg albuma, a Zwischen Himmel & Erde, a második helyen a román származású, berlini születésű Roger Cicero korongja, az Artgerecht nyitott. Magyarországon a Junkies lemeze, a Degeneráció a hatodik, Bangó Margit albuma, a Mulatok, mert jól érzem magam című… a 19., Mága Zoltán újévi koncertjének hanghordozója a 34. helyet szerezte meg. (Új Szó)

Puha József

2009. 04. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 04. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2009/16 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2009/16