Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2009/17

Listamustra - Listamustra 2009/17

Eminem idén már megjárta az amerikai kislemezlista csúcsát. Igaz, nem egyedül, hanem Dr. Dre és 50 Cent társaságában – a Crack a Bottle című dallal egy hétig, február utolsó hetében uralták a mezőnyt. Nagy-Britanniában a negyedik hely volt a csúcspozíciójuk. A szerzemény hallható lesz Eminem a környékünkön május 15-én megjelenő hatodik, Relapse című stúdióalbumán. A második beharangozó felvétel, a We Made You a héten az amerikai összesítésen a kilencedik, a briten a nyolcadik helyre érkezett meg.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – The Black Eyed Peas: Boom Boom Pow
Nagy-Britannia – Calvin Harris: I’m Not Alone
Németország – Lady GaGa: Poker Face
Magyarország – Quimby: Ajjajjaj

Miley Cyrus a moziban és a listákon is hódít
A számunkra három legfontosabb kislemezlista élén nincs változás: az USA-ban harmadik hete a Los Angeles-i The Black Eyed Peas első hazai listavezetője, a Boom Boom Pow, Nagy-Britanniában második hete a skót Calvin Harris második albumának előhírnöke, az I’m Not Alone, Németországban hetedik hete napjaink legnagyobb világslágere, a New York-i Lady GaGa dala, a Poker Face vezet. Eminem fent említett újdonságát leszámítva a tízes mezőnyök mentesek az új belépőktől. Az amerikai Billboard magazin rangsorának élmezőnyében a legnagyobb előrelépő Miley Cyrus. A 17. életévében járó színész-énekesnő nyolcadikból lett negyedik a The Climb című felvétellel, a Hannah Montana: The Movie című mozifilm egyik betétdalával. Magyarországon a két héttel ezelőtti listaelső került vissza a csúcsra: a Quimby öt felvételt felvonultató Ajjajjaj című maxi CD-je. Ákos a Negyven című születésnapi szerzeményével a negyedik helyre hátrált, és az ezüstérmes pozícióban kezdett újdonsága, a Gumicukor. A tizediken a Váczi Eszter Quartet első, Vissza hozzád című nagylemezének egyik dala, a Voltak órák című nyitott, a letöltéseknek köszönhetően.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Soundtrack: Hannah Montana: The Movie
Nagy-Britannia – Lady GaGa: The Fame
Németország – Silbermond: Nichts passiert
Magyarország – Depeche Mode: Sounds of the Universe

Magyarországon már vezet a Depeche Mode
Három hete az amerikai összesítés második helyére megérkező Hannah Montana-mozifilm, a The Movie zenei anyaga kapcsán azt jósoltam, hogy a következő héten, a film április 10-i bemutatóját követően a CD átveheti a vezetést. Tévedtem. Ez nem a listán tartózkodás második, hanem negyedik hetében következett be. Az amerikai TOP 10-ben két új belépő található. Az ABC tévécsatornán induló, onnan a Music Television adásába átkerülő Making the Band című tehetségkutató show-műsor negyedik sorozatában megalapított, r&b és hiphopelemekre építő öttagú Day26 nevű formáció Forever in a Day című második albuma a második, a Silversun Pickups második lemeze, a Swoon a hetedik helyen debütált – a Los Angeles-i indie rock zenekar első albuma, a 2006-os Carnavas a nyolcvanadik helyig jutott. Nagy-Britanniában Chris de Burgh korongja, a Footsteps a tízes mezőny egyetlen újdonsága, a negyedik helyre érkezett meg. Németországban is csak egy új belépő szerepel a legjobbak között: az osztrák Christina Stürmer lemeze, az In dieser stadt című. A magyar eladási listán már jegyzik a Depeche Mode új, 12. stúdióalbumát – a Sounds of the Universe természetesen az első helyen kezdett. A negyvenes mezőnyben több újdonságra nem lelünk, de van benne hét kisebb-nagyobb megszakítással visszatérő lemez. (Új Szó)

Puha József

2009. 04. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 04. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2009/17 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2009/17