Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Újabb nagyágyúk haragja

Pink Floyd - Újabb nagyágyúk haragja

Az EMI lemezkiadót az utóbbi két-három évben gyakran emlegetik negatív viszonylatban. Több menő előadó és zenekar intett búcsút neki, néhányukat pedig az új vezetés tett lapátra. Leginkább úgynevezett legendás sztárokat rúgott ki, akiknek új hanghordozói iránt az utóbbi időben már nincs nagy kereslet. Úgy néz ki, a jelenlegi legnagyobb sztár, Robbie Williams sem marad a cégnél. És a Pink Floyd is támad.

Robbie Williams nyolcvanmillió font összértékű szerződése a következő stúdióalbummal lejár, és egyik menedzsere már világgá kürtölte, hogy az énekes nem kívánja meghosszabbítani. David Enthoven azt nyilatkozta, hogy Robbie valószínűleg nem köt új lemezszerződést, helyette „kevésbé hagyományos úton” szeretné eljuttatni zenéjét a közönséghez. „A régimódi kiadás már nem érdekli őt. Az elefántnak nincs helye a szobában, és az elefánt a lemezcég” – tette hozzá. A kiadót elhagyó zenészek többsége szerint a 2007-es tulajdonosváltás óta dilettáns módon vezetik a multinacionális vállalatot.

Pink Floyd - Újabb nagyágyúk haragja

A napokban a Pink Floyd jelentette be, hogy bírósági pert indított az EMI ellen. Több mint negyvenévnyi közös munka után! Roger Watersék képviselői azt állítják, a lemezcég alaposan elszámolta az együttesnek fizetendő jogdíjakat. Elmondásuk szerint háromévenként felülvizsgálják a szerződéseket, így derült ki, hogy a kiadó nagyobb összeggel tartozik. A cég viszont nem hajlandó kifizetni a különbözetet. Pontos számot egyik fél sem hozott nyilvánosságra, de a bírósági per tényét megerősítették.

A Pink Floyd 1967-ben került az EMI szárnya alá, amelynek örökranglistáján a második helyet foglalja el, csak a The Beatles albumaiból értékesített többet. (Új Szó)

Puha József

2009. 05. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 05. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 05. 03. 23:40
A 30 Seconds To Marssal is pereskedtek, valami nagyon nem stimmel az EMI háza táján... :S

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Újabb nagyágyúk haragja cikk képei
Pink Floyd - Újabb nagyágyúk haragjaPink Floyd - Újabb nagyágyúk haragja