Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Elődöntő előtt - elődöntő után

Eurovíziós Dalfesztivál - Elődöntő előtt - elődöntő után

Tegnap este véget ért az Euroviziós Dalfesztivál első elődöntője; a 18 fellépő közül 10 ország jutott tovább. A hazánkat képviselő Ádok Zoli holnap, a második elődöntőben, 11-es rajtszámmal indulva mutatja meg, hogyan kell körbetáncolni a színpadot és kifogástalanul énekelni egyszerre.

Dance With Me

A második elődöntő versenyzői már kora reggel óta próbálnak, Zoliék már kétszer is színpadra álltak, és az apróbb technikai hibák kijavítása után készek teljes erőbedobással bizonyítani, mire is képesek a magyarok. A táncos-énekes az MTI-nek elmondta, a második elődöntő mezőnye sokkal erősebb lesz, mint a keddi volt, így kemény versenyre számít holnap este.

Zoli esélyeivel kapcsolatban igen megosztottak a vélemények; sokan bírálják, hogy ezzel a számmal képviseli hazánkat ('Dance with me') , míg mások örülnek, hogy a sok balladai 'vágyom-rád' után végre egy élénk, energiától duzzadó táncos előadást láthatnak.

Eurovíziós Dalfesztivál - Elődöntő előtt - elődöntő után

A videó egyébként nem is rossz; a zene olyan, amilyen, ezt a stílust szeretni kell – viszont, az energikus képi világ, a mozgalmas koreográfia, a táncstílusok váltakozása, mind nagy szakértelemről tanúskodik, még a legpasszívabb nézőt is legalább egy rövid ujjdobolásra készteti.

A főként 70-es évek disco-stílusát idéző koreográfiát Papp Tímea, az egyik háttértáncos készítette; a videón bebizonyosodik, milyen jól mutatnak a rock and roll, break, electric boogie elemek egy alapvetően disco stílusú táncban, és Jamiroquai is csak a második perc után jut eszünkbe.
A holnapi elődöntő színpadán is a mozgásé lesz a fő hangsúly, kézenállás és cigánykerék mellett Zoli a már megszokott energiájával szórakoztatja majd a moszkvai közönséget.

Eurovíziós Dalfesztivál - Elődöntő előtt - elődöntő után

Habár Azerbajdzsánt és Görögországot sokan erős ellenfélnek tartják, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar honlapjának felmérése szerint a szavazók fele bízik abban, hogy Zoli bekerül a döntőbe, sőt, az első 12 helyen végez majd. Nos, holnap este minden kiderül.

Vero

2009. 05. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vero 2009. 05. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Elődöntő előtt - elődöntő után cikk képei
Eurovíziós Dalfesztivál - Elődöntő előtt - elődöntő utánEurovíziós Dalfesztivál - Elődöntő előtt - elődöntő utánEurovíziós Dalfesztivál - Elődöntő előtt - elődöntő után