Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A giccsparádé után

Eurovíziós Dalfesztivál - A giccsparádé után

Mivel évek óta hangoztatom, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál felett elszállt az idő, ma már köszönőviszonyban sincs az európai zeneiparral, attól teljesen független, ezért idén, életemben először ignoráltam, nem követtem figyelemmel az eseményeket. A szombati programomat is úgy alakítottam, hogy estére elfáradjak, így aztán nyolckor már ágyban voltam.

De mégsem hagyott nyugodni a rendezvény. Hajnali fél kettőkor felkeltem, s megnéztem az interneten, hogyan alakult a verseny. Az egyik hírportál keresőjébe beírtam Moszkva szót. S láss csodát, az első három hír egyike sem a fesztiválról szólt, hanem arról, hogy az orosz főváros központjának utcái csatatérré váltak a homoszexuálisok nem engedélyezett felvonulása miatt. Csupán a negyedik hír tájékoztatott arról, hogy a seregszemlén a favorizált norvég versenyző, Alexander Rybak diadalmaskodott. Ez is jelzi a verseny súlyát! Az Eurovíziós Dalfesztiválnak évek óta semmilyen zenei jelentősége nincs, most sem fog kitörni az indulók egyike sem a saját országából, holnapután már a „legsikeresebbek” nevére sem fogunk emlékezni.

Eurovíziós Dalfesztivál - A giccsparádé után

A huszonhárom éves minszki születésű énekes, hegedűművész, Alexander Rybak tizenhat országtól – köztük Magyarországtól – kapta meg a maximális pontszámot. A 387 pontjával messze megelőzte az ezüstérmes pozícióban 218 ponttal végzett izlandi énekesnőt, valamint a harmadik helyen 207 ponttal zárt Azerbajdzsánt képviselő duót. A norvég fiatalember a fesztivál utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nem ő volt a mezőny legjobb énekese. Szerinte az segítette a győzelemhez, hogy nem versenynek, hanem egyfajta koncertnek tekintette a szereplést. Úgy véli, a legjobb énekes Yohanna, az izlandi hölgy, a legjobb dal pedig az ukrán volt. Arra az újságírói kérdésre, mi a véleménye arról, hogy az orosz hatóságok megakadályozták a homoszexuálisok szombati moszkvai felvonulását, Alexander azt válaszolta, sajnálja, ami történt, és hozzátette, hogy a világ legnagyobb melegparádéja éppen az Eurovíziós Dalfesztivál… Norvégia harmadszor nyerte meg a seregszemlét.

A magyar Ádok Zoli a tizenkilenc versenyzőt felvonultató második elődöntőben a 15., a Szlovákiát képviselő Kamil Mikulèík és Nela Pocisková az utolsó előtti helyen végzett, így egyikük sem harcolta ki a döntőbeli szereplést. (Új Szó)

54. Eurovíziós Dalfesztivál – TOP 10
Helyezés Ország Előadó Dalcím Pontszám
1. Norvégia Alexander Rybak Fairytale 387
2. Izland Yohanna Is It True? 218
3. Azerbajdzsán AySel and Arash Always 207
4. Törökország Hadise Düm Tek Tek 177
5. Nagy-Britannia Jade Ewen It’s My Time 173
6. Észtország Urban Symphony Rändajad 129
7. Görögország Sakis Rouvas This Is Our Night 120
8. Franciaország Patricia Kaas Et s’il fallait le faire 107
9. Bosznia-Hercegovina Regina Bistra voda 106
10. Örményország Inga and Anush Jan Jan 92

Puha József

2009. 05. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 05. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 05. 18. 18:02
Ezek a szubjektiv cikkek kezdenek mar idegesitoek lenni. Nem erdekel, hogy On mit szeret, es mit nem, csak egy objektiv cikket szeretnek olvasni peldaul az Eurovizorol.
Vendég 2009. 05. 18. 18:22
2009.05.18. hfő. 18:16 "Gin Tonic" = Csé megin' LAZIT (lazsált)!?! mesél a 7 végi időjárásról = bement hétfőn azért evvel, vagy blöffölt előre a konzervre?? amikor zenékkel tölti ki, akkor nem akar melózni... megin' "nyaral" tán, ;-P
Vendég 2009. 05. 19. 18:26
2009.05.19 kedd 18:20 Cs további lazítása-lazsálása: a "Sztárfigyelő" is uaz. mint tegnap a "Gin Tonic"-ja! Egy kis fecsi a "Grammy-díjasok" csokorba gyűjtve és csak zenék 18:50-ig kb. ... ;-P NYARAL? Máris, dear "Csé"? Hlo pislog be néha az iWiW-re? ;-P egy bakit is úgy hagytak a "konzervjén": ezek a daRok" (dalok) ;-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A giccsparádé után cikk képei
Eurovíziós Dalfesztivál - A giccsparádé utánEurovíziós Dalfesztivál - A giccsparádé után