Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Itt a vadonatúj Eros Ramazzotti album!

Eros Ramazzotti - Itt a vadonatúj Eros Ramazzotti album!

Az olasz énekes új lemeze, az ALI E RADICI május 25-től szimpla CD-n, bakelit LP-n, limitált spanyol nyelvű változatban, illetve június 15-től környezetbarát csomagolásban is megvásárolható a boltokban! A korong exkluzív, 64 oldalas képeskönyvvel ellátott deluxe változatához pedig csak az október 22-i budapesti Eros koncert jegyvásárlói juthatnak majd hozzá!

Eros az E2 duplalemez után két évvel visszatért vadonatúj, tizenegyedik stúdióalbumával, az “ALI E RADICI”-vel, mely 2009. május 25-én lát napvilágot világszerte. Az album produceri munkálatait is ő maga végezte Claudio Guidettivel, a dalok szövegét Adelio Cogliatival írta, míg a zenét szintén Guidettivel szerezték közösen. Igazi csapatmunka tehát az az olasz énekes új lemeze. A tizenegy új dal ugyanazt a nemzetközi hangzásvilágot tartogatja számunkra, mely mindig is jellemezte Eros munkáit. Az “ALI E RADICI” album egy zenei kettőséget is mutat: a Ramazzotti-Guidetti duóhoz a varázslatos elektronikus hangzásáról is ismert Michele Canova is csatlakozott társ-producerként 6 dal erejéig.

Eros Ramazzotti - Itt a vadonatúj Eros Ramazzotti album!

Összehasonlítva korábbi munkáival, a dalszövegek, melyek Eros Ramazzotti emberi és művészi utazását tükrözik az életben, ezúttal még nagyobb hangsúllyal, hittel és aggodalommal szólnak az emberek közötti kommunikáció hiányának társadalmi kérdéseiről, valamint az emberi lények és a természet ellen elkövetett erőszakról. Az “Ali e radici” albumon két jól megkülönböztethető stílusú zenét ötvöztek: az inkább élő hangzású, valódi hangszeres számokat, melyeket Eros Ramazzotti Claudio Guidettivel írt, az inkább elektronikus hangzású, Michele Canova által készített számokkal. Michele Canova már olyan művészekkel is dolgozott korábban, mint Tiziano Ferro, Jovanotti és Giusy Ferreri.

Egészében nézve az “ALI E RADICI” egy valóban nemzetközi hangzásvilágú album, melyen mindenki megtalálhatja a hozzá közelálló stílust: a vonós hangszerek dominálnak a “Parla Con Me” című dalban, és szinte kirobbannak a tempós “Appunti e note”-ban is, a “Non possiamo chiudere gli occhi" inkább elektronikus hangzású, az “Il cammino” egy 6 oktávos ballada, a “Controvento” ünnepélyes, a könnyed R&B-t idézi. A “Bucaneve” és a címadó “Ali e radici” dalokban a rock hangzás dominál, az “Affetti personali” című dalt az ütősök teszik felejthetetlenné, a “Nessuno escluso” vidám pop hangzású, a “Come gioielli” klasszikus felhangú, míg a “L'orizzonte” dalban zongora és vonósok kísérik Erost, melyet a felvétel után a teljes London Session Orchestra is megtapsolt.
A vonós szegmensek a Ramazzotti és Guidetti által készített daloknál a rangos Abbey Road Studioban készültek Londonban. A hangszerelésért Paul Buckmaster felelt. A Canova által készített számokban azt a Davide Rossit hallhatjuk játszani, aki többek között már a Coldplay albumán is közreműködött.

Az új album május 25-től szimpla CD-n, bakelit LP-n, limitált spanyol nyelvű változatban, illetve június 15-től környezetbarát csomagolásban, is megvásárolható a boltokban! Eros Ramazzotti vadonatúj CD-jének exkluzív, 64 oldalas képeskönyvvel ellátott deluxe változatához pedig csak az október 22-i budapesti Eros koncert jegyvásárlói juthatnak hozzá, csak a Ticket Express hálózatban és a linkben található oldalon május 27-től!

stanley

2009. 05. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 05. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 09. 27. 17:26
Imádom Eros-t! Nagyon jó hangja van, és nagyon jól néz ki! De nekem nem kéne, mert nekem már van egy Ramazottim, már lassan 15hónapja, akit nagyon imádok! K-T
Vendég 2009. 12. 12. 21:14
Fantastico e ragazzo.Molto bello é troppo sensuale

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Itt a vadonatúj Eros Ramazzotti album! cikk képei
Eros Ramazzotti - Itt a vadonatúj Eros Ramazzotti album!Eros Ramazzotti - Itt a vadonatúj Eros Ramazzotti album!