Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A hip-hop koronázatlan királya visszatért!

Eminem - A hip-hop koronázatlan királya visszatért!

Eminem várva várt Relapse című új stúdióalbuma már kapható, rajta a Crack A Bottle és a We Made You slágerekkel. Az új album hatalmas sikernek ígérkezik: jelenleg első a német, osztrák, svájci és dán iTunes listán! A rajongóknak jó hír, hogy a rapper jelenleg a Relapse folytatásán dolgozik, melynek megjelenése év végére várható.

Eminem neve minden bizonnyal ismerősen cseng minden zenerajongó számára: pályafutása során 75.000.000 albumot el világszerte. Egy átlagos rapper nem lenne képes a Rap Pages, a VIBE, a Spin, a The Source, a URB és a Stress című újságok oldalain pózolni, és hónapokkal saját bemutatkozó albumának boltokba kerülése előtt hazai turnéra indulni. Nos, Eminem nem egy átlagos rapper: ő immáron több mint tíz éve jelenség. „Nem vagyok egyedül az érzéseimmel - mondja. Azt hiszem, sok ember megérti, mi a fenéről énekelek – mindegy, hogy ezek az emberek fehérek-e vagy feketék. Mindannyian keresztülmentünk már valamilyen nehéz helyzeten, legyen az borzasztóan, vagy csak kevésbé megrázó. Mindenki eljut arra a pontra, amikor azt mondja: Lesz*rom az egészet!”

Eminem - A hip-hop koronázatlan királya visszatért!

Eminem karrierje indulásában nagy szerepe volt Dr. Drének, aki annyira el volt ragadtatva, miután hallotta Eminem freestyle-ját egy Los Angeles-i rádióadón, hogy hajtóvadászatot indított a michigani rímgyáros után. Nem sokkal ezután Dre leszerződtette Eminemet az Aftermathhoz és elkezdtek együtt dolgozni. Dre, akire rendkívüli hatást gyakorolt a korábban önállóan kiadott Slim Shady EP, azt mondta, erről a kiadványról sok szám az új lemezen is hallható lesz. „Megtiszteltetés volt azt hallani Dre szájából, hogy tetszik neki ez a sz*r, amit csinálok - vallja Eminem. „Gyerekkoromban az N. W. A. legnagyobb rajongói közé tartoztam, napszemüvegben illegettem magam a tükör előtt és biggyesztettem az ajkamat, később pedig Dr. Dre vagy Ice Cube akartam lenni. Ez volt eddig a legfantasztikusabb hip-hop zenekar.”

Eminem és Dre gyümölcső kapcsolata azóta is töretlen: együtt dolgoztak a 2002-ben megjelent The Eminem Show-n is, mely egymás után ontotta a slágereket: a Without Me-től kezdve a Cleanin’ Out My Closeten át a Sing For The Moment című dalig. 2003 júniusában a Shady csapat, Eminem, 50 Cent, G-Unit, G-Unit, Obie Trice és DJ Green Lantern egész Európában elsöprő sikert aratott, az Anger Management turné összes állomásán, Németországtól Nagy- Britanniáig mindenhol teltházas koncertet adtak. Még egy év sem telt a The Eminem Show megjelenése után, mikor az album nyolcszoros platinalemez lett Kanadában és az USA-ban, hétszeres Új-Zélandon, hatszoros Ausztráliában, ötszörös Írországban, háromszoros Nagy- Britanniában és Hong Kong-ban, kétszeres Dániában, Németországban, Indonéziában, Japánban, Koreában, Norvégiában, Szingapúrban, Svédországban és Svájcban, platinalemez lett Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Finnországban, Franciaországban, Indiában, Olaszországban, Malajsiában, Hollandiában, Fülöp-szigeteken, Németországban, Dél-Afrikában, Spanyolországban, Tajvanon. Az Eminem Show hazánkban is rendkívül sikeres volt: 2003 augusztusában dupla platinalemez lett.

Eminem 2004 őszén megjelent Encore című stúdióalbuma listavezető volt, és négyszeres platina státuszt ért el, a 2005-ös Curtain Call: The Hits válogatásalbuma dupla platinalemez lett, míg az ezt követő Eminem Presents: The Re-Up platina. Aktuális slágere, a most megjelent Relapse című albumról kimásolt We Made You jelenleg negyedik a brit slágerlistán, maga az album pedig több országban listavezető.
Mint a fentiekből is kitűnik, Eminem sikertörténete 1999 óta töretlen: ő a popzene egyik legnagyobb csillaga, igazán sokoldalú művész (a 8 mérföld című filmben színészként is bemutatkozik), akiről minden bizonnyal sokat fogunk még hallani. A Relapse című vadonatúj stúdióalbum már a boltokban!

(x)

2009. 05. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2009. 05. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 05. 29. 5:56
A michigan- i rímgyáros igazából detroit- i rímgyáros.
martiinaa. 2009. 05. 29. 21:47
igazábol Michigan egy állam és azon belül van Detroit ami város.. okoska..

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A hip-hop koronázatlan királya visszatért! cikk képei
Eminem - A hip-hop koronázatlan királya visszatért!Eminem - A hip-hop koronázatlan királya visszatért!