Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2009/21

Listamustra - Listamustra 2009/21

Nagy-Britanniában már folyik a Britain’s Got Talent című tehetségkutató tévéműsor harmadik sorozata. Az első szériát megnyert, korábban mobiltelefon-kereskedőként dolgozó Paul Potts operaénekes a legtöbb országban 2007 júliusában kiadott One Chance című első nagylemezéből a brit piacon 680 ezret, az USA-ban 393 ezret, Németországban több mint egymilliót értékesítettek. Világszerte több mint négymilliót adtak el belőle.

A 39. életévében járó bristoli fiatalember második albuma, az olasz nyelvű Passione először Új-Zélandon látott napvilágot április 13-án, majd fokozatosan világszerte megjelent. Egyedül hazájában nem kapható még, a szigetországban jövő hétfőn kerül a boltokba.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – The Black Eyed Peas: Boom Boom Pow
Nagy-Britannia – The Black Eyed Peas: Boom Boom Pow
Németország – Lady GaGa: Poker Face
Magyarország – Quimby: Ajjajjaj

Európában is hódít a BEP újdonsága
A The Black Eyed Peas ötödik stúdiólemeze, a The E.N.D. több európai országban – mifelénk is – már a jövő hétvégén beszerezhető lesz. Nagy-Britanniában június 8-án, Észak-Amerikában egy nappal később kerül kiadásra. A korong előhírnöke, a Boom Boom Pow című felvétel az amerikai Billboard magazin kislemezlistáját hetedik hete vezeti, és a héten a brit összesítés csúcsát is elfoglalta. A Los Angeles-i formációnak az USA-ban ez az első listavezető dala, Nagy-Britanniában pedig a második, a Justin Timberlake közreműködésével készült Where Is the Love? című felvétele 2003 őszén hat hétig uralta a mezőnyt. A Boom Boom Pow Németországban a negyedik helyre érkezett meg. A német rangsort 11. hete napjaink legnagyobb világslágere, Lady GaGa dala, a Poker Face vezeti. Magyarországon a Quimby öt szerzeményt felvonultató Ajjajjaj című maxi CD-je került vissza az élre, amely összességében negyedik hetét tölti a legmagasabb pozícióban.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Green Day: 21st Century Breakdown
Nagy-Britannia – Green Day: 21st Century Breakdown
Németország – Depeche Mode: Sounds of the Universe
Magyarország – Lord: Szóljon a Lord!

A csúcsra tért vissza a Green Day
A kaliforniai Green Day nyolcadik stúdióalbuma, a 21st Century Breakdown a várakozásnak megfelelően az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is az eladási lista élén debütált. Magyarországon a hatodik helyen indít, a német listán egyelőre nem jegyzik. Az amerikai tízes mezőnyben még egy újdonság szerepel: a harmadik helyen kezdő Cam’ron New York-i hiphopelőadó hatodik, Crime Pays című stúdiólemeze. A brit TOP 10-ben a Green Day mellett további két új belépő található: a Maximo Park harmadik stúdióalbuma, a Quicken the Heart a hatodik helyen és Jim Reeves (1923 – 1964) slágergyűjteménye a kilencedik pozícióban. A német élmezőny egyetlen újdonsága a harmadik helyre megérkező Paul Potts-lemez, a Passione. A korong az amerikai összesítésen második hete szerepel, a 33. helyről a 86-ra hátrált. (Új Szó)

Puha József

2009. 05. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 05. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2009/21 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2009/21