Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

EROS koncert Budapesten!

Eros Ramazzotti - EROS koncert Budapesten!

Most duplán érdemes jegyet vásárolni a 2009. október 22-i budapesti Eros Ramazzotti-koncertre! A belépőt ugyanis egy 64 oldalas könyvben található deluxe CD-vel egészíthetjük ki! Eros "Ali E Radici" című új albumának deluxe változata kizárólag jegyvásárlók számára érhető el!

A különleges rajongói ritkaság május 28-tól kapható, mindössze 5714 Ft-ért a www.tex.hu-n! Az új album egyébként május 25-től szimpla CD-n, bakelit LP-n, limitált spanyol nyelvű változatban, június 15-től pedig környezetbarát csomagolásban is megvásárolható. Egy kicsit a lemezről:

Az első kislemez dal, a "Parla con me" egy világítótorony a kommunikáció hiányának tengerén. “Szeretnék egy párbeszédet kezdeményezni a fiatalabb generációval, akik úgy tűnik, elveszítették az irányt, és akik egyre inkább kimerülnek abban a világban, amely úgy tűnik, még jövőt sem tud biztosítani számukra.” - magyarázza Eros. “Ez a vezérmotívuma a Terra Promessanak is már 25 éve: akkoriban még voltak ideálok, melyeknek megfelelhettünk, míg ma nehéz olyan eszményt találni, amelyben hinni tudunk. Ahhoz, hogy egyesek ne vesztegessék el életük legszebb éveit, fontos, hogy megtaláljuk az erőt ahhoz, hogy nyissunk mások felé, és kifejezzük kételyeinket, aggodalmainkat és a kellemetlenségeket. Mert nem öli meg a fájdalmat, ha érzéketlenné teszed a szíved (Non si uccide un dolore, anestetizzando il cuore).”

Eros Ramazzotti - EROS koncert Budapesten!

A “Parla con me” videója, mely egyetlen vágatlan felvételből áll, és melyet Mark Klasfeld rendezővel készítettek Los Angeles belvárosában, belemeríti a nézőt a mai társadalom kommunikációjának valóságába. Ez egy felhívás arra, hogy anélkül használjuk ki a technológiai lehetőségeket, hogy helytelenül alkalmaznánk azt, vagy engednénk, hogy fölébünk kerekedjen. “A világ túl gyorsan halad előre: a számítógépek és mobiltelefonok megfagyasztották az emberi kapcsolatokat. A technológia olyan, akár egy bumeráng az én generációm számára: nagy szabadságot adott nekünk, de tudnunk kell megbírkózni vele. Elvágjuk magunkat a világtól, miközben meg kellene osztanunk egymással az érzéseinket: keresve az utat kifelé, újra felfedezve a szenvedélyt, az érzéseket és a vágyat arra, hogy saját magunkban éljünk.”

Az “ALI E RADICI” albumon két jól megkülönböztethető stílusú zenét ötvöztek: az inkább élő hangzású, valódi hangszeres számokat, melyeket Eros Ramazzotti Claudio Guidettivel írt, az inkább elektronikus hangzású, Michele Canova által készített számokkal. Michele Canova már olyan művészekkel is dolgozott korábban, mint Tiziano Ferro, Jovanotti és Giusy Ferreri. Egészében nézve az “ALI E RADICI” egy valóban nemzetközi hangzásvilágú album, melyen mindenki megtalálhatja a hozzá közelálló stílust: a vonós hangszerek dominálnak a “Parla Con Me” című dalban, és szinte kirobbannak a tempós “Appunti e note”-ban is, a “Non possiamo chiudere gli occhi" inkább elektronikus hangzású, az “Il cammino” egy 6 oktávos ballada, a “Controvento” ünnepélyes, a könnyed R&B-t idézi, a “Bucaneve” és a címadó “Ali e radici” dalokban a rock hangzás dominál, az “Affetti personali” című dalt az ütősök teszik felejthetetlenné, a “Nessuno escluso” vidám pop hangzású, a “Come gioielli” klasszikus felhangú, míg a “L'orizzonte” dalban zongora és vonósok kísérik Erost, melyet a felvétel után a teljes London Session Orchestra is megtapsolt. A vonós szegmensek a Ramazzotti és Guidetti által készített daloknál a rangos Abbey Road Studioban készültek Londonban. A hangszerelésért Paul Buckmaster felelt. A Canova által készített számokban azt a Davide Rossit hallhatjuk játszani, aki többek között már a Coldplay albumán is közreműködött.

stanley

2009. 05. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 05. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Nóri 2009. 06. 01. 19:26
háát nem mondom szivesen mennék de Tiziano és Nek elsőbbséget élveznek nálam:))
Vendég 2009. 06. 02. 18:19
Eros erősen eros? (erotikus?) ;-P
Vendég 2009. 06. 02. 19:07
Csé ma du.-ra teljesen negligálta ezt a music.hu oldalt a sztárfigyuli műsorkonzervjéhez! kizárólag a zeneforum.hu-ról mazsolázott hozzá - talán ma de. csinálhatta meg!? ;-P
Vendég 2009. 06. 04. 12:26
message for "Csé": "06.04. Csé és a legújabbja (a Brídzs-Bridge má' kilőve nála végre): "9 hónapos fehér német Spitcz kan kutya eladó." Ha a némethez ragaszkodunk, akkor Spitz, ha a magyar változtahoz, akkor Spicc. Ez az "öszvér" betű-kutyulás" mosolyt fakasztó megin' ám! ;-) ;-P "

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

EROS koncert Budapesten! cikk képei
Eros Ramazzotti - EROS koncert Budapesten!Eros Ramazzotti - EROS koncert Budapesten!