Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

VOLT, van, lesz!

Volt fesztivál - VOLT, van, lesz!

VOLT, van, lesz! Már túl vagyunk az év első fesztiváljain (Pannonia Fesztivál, Orrfű), ám most következhet kicsiny hazánk egyik legnagyszabásúbb nyári rendezvénye: a VOLT. Az elmúlt években számos világszerte ismert előadó fordult meg a „Hűség Városában”. Csak hogy egy pár példát említsek: Cypress Hill, The Offspring, Manu Chao, Roni Size, Prodigy vagy a Korn. Mindenkit kénytelen vagyok megnyugtatni: idén sem lesz ez másként!

A VOLT immáron 17. alkalommal van.:-) A helyszín változatlan, idén is a soproni Lővér kempinget szállják meg a fesztiválozók. Aki faházat szeretett volna bérelni a kemping területén, azt el kell, hogy keserítsem, ugyanis idén rekord sebességgel, egészen pontosan 6 perc alatt foglalták le az összeset az után, hogy megnyitották az internetes foglalást. Remélem ezzel nem szegtem kedvét senkinek, különben is: mit ér a fesztivál sátor nélkül?:-) Az kell a hangulathoz.

Akik úgy döntenek, hogy meglátogatják július 1 és 4 között a soproni Lővér kempinget, azok június 17-ig kedvezményesen, 17.900 forintos áron juthatnak a bérlethez, június 18-tól 19.900 Ft, illetve a helyszínen (az áfa változása miatt) 20.800 Ft. Napijegyet elővételben június 17-ig 6.900 Ft, 18-tól 7.900 Ft, helyszínen 8.400 forintért vásárolható. Kombinált bérletet idén is válthatnak azok, akik a VOLT után úgy gondolják, hogy szívesen látogatnának el Balatonsoundra is, ennek az ára 39.000 Ft.

Na és a lényeg: a fellépők…
Az idei három főattrakció: Marilyn Manson, a Limp Bizkit és a Franz Ferdinand.

Marilyn Manson:
Tulajdonképpen Marilyn Manson az énekes művészneve, illetve egyben az őt kísérő együttest is így hívják. Két legendás alak, Charles Manson sorozatgyilkos, és Marilyn Monroe szexszimbólum nevének összevonásával keletkezett a név. Már a név is az együttesre jellemző szélsőségességet hivatott reprezentálni, ehhez társul még a jellegzetes megjelenés (a mindenki által jól ismert felemás kontaktlencse, extrém smink és hajviselet) valamint a már-már gyomorforgató show-k. Zenei stílusuk nehezen bekaliberizálható: a heavy metal, a glam rock, az industrial metal, a death metal, a dark metal és a gothic rock különleges keveréke. Ami a mostani koncertet illeti, személy szerint remélem, hogy a show részesekén sem halott kiskutyákkal, sem közönségre darált csirkével nem kell majd farkasszemet néznem, mivel a zene miatt mindenképpen érdemes ott lenni. (Ellenben a fent említett „látványelemek” megítélésével azt hiszem, vannak még egy páran, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak.)

Limp Bizkit:
A valószínűleg mindenki által ismert banda most másodszor jár Magyarországon. Az együttes 1994-ben alakult, majd a 2000-es évek elejére egészen a csúcsig jutott. A Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water című albumuk után volt egy kisebb törés, a Results May Vary-vel sikerült újra a toplisták élére küzdeniük magukat. A Limp Bizkit egyedi zenéjével saját kultuszt indított el, egyfajta keverék a rapcore és a nu metal műfajából. A tagok a banda létrejötte óta változtak, jelenlegi tagok: Fred Durst (a hírhedt botrányhős, és egyben a Limp Bizkit frontembere), Sam Rivers, John Otto, DJ Lesthal, valamint Wes Borland. A VOLT szempontjából érdekes, hogy Wes Borland nem csak a Limp Bizkitnél tépte a húrokat, hanem korábban a VOLT imént említett nagyágyúja, Marilyn Manson mögött is játszott.

Franz Ferdinand:
Az együttes a skóciai Glasgowban alakult 2001-ben, majd magára nem sokat váratva szinte azonnali világhírnévre tett szert, ezzel megteremtve az indie rock zenei stílust. A Franz Ferdinandot szinte, mint régi ismerőst köszönthetjük nálunk, hiszen 2005-ben és 2006-ban is láthattuk már őket a Sziget fesztivál Nagyszínpadán. A banda 2004-től töretlen sikerrel turnézik világszerte. Nem véletlenül, aki nem hiszi, járjon utána!

Természetesen a többi fellépő sem elhanyagolható:
EARTH WIND & FIRE, DELINQUENT HABITS, LAURENT GARNIER, ART BRUT, JUNKIE XL, SEPULTURA, LADYTRON, FREESTYLERS, TANKCSAPDA, QUIMBY, KISPÁL ÉS A BORZ, CHE SUDAKA, RALPH MYERZ, FATIMA SPAR, BALKAN FEAT. BOX, CHASE & STATUS, NOISIA, KRAAL & SMAAK, SKEEWIFF, PLUM DJ’S, LTJ BUKEM@MC CONRAD, DELADAP!, VAD FRUTTIK, ®AGAR, 30Y, BЁLGA, EDDA, KAUKÁZUS, SUBSCRIBE, IRIE MAFFIA, PASO, és még sokan mások.

A fesztiválon azonban nem csak neves muzsikusok mutatkoznak, hanem a hazai humoristák krémje is. A stand up comedy műfajának elterjedését erőteljesen elősegítő (mondhatni egyenesen azt megteremtő) Dumaszínház legjobbjai fogják a poénokat lövöldözni. Fellép BADÁR SÁNDOR, KŐHALMI ZOLTÁN és KISS ÁDÁM.

A VOLT szervezői idén is gondoskodnak az összes korosztályról: a gyerkőcökkel érkező szülőkre is gondolnak. A VOLT-on délelőtt 11-kor nyit a VOLT OVI, ahol ügyességi vetélkedőkkel, kézműves programokkal várják a lurkókat. (A gyerekek számára 10 éves kor alatt ingyenes a belépés a fesztiválra.)

A VOLT tehát mindenki számára kínál korának/érdeklődésének/ízlésének megfelelő programot. Nem érdemes kihagyni!
Aki hasonlóan gondolja, azzal találkozunk Sopronban! ;)

BZs

2009. 06. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 06. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

VOLT, van, lesz! cikk képei
Volt fesztivál - VOLT, van, lesz!