Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2009/25

Listamustra - Listamustra 2009/25

Régen alakultak ennyire izgalmasan a slágerlisták tízes mezőnyei. A kislemezek amerikai összesítésén kis híján saját magát győzte le a The Black Eyed Peas. A briten egy új, mifelénk eddig ismeretlen üdvöske debütált a csúcson. Németországban Lady GaGa Daniel Schuhmachernek, Magyarországon a Quimby Ákosnak vágott vissza. Az albumlisták élvonala is számos meglepetést tartogat.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – The Black Eyed Peas: Boom Boom Pow
Nagy-Britannia – Pixie Lott: Mama Do
Németország – Lady GaGa: Poker Face
Magyarország – Quimby: Ajjajjaj

A „brit Lady GaGa” a hazai lista élén
Az USA-ban fokozódik a The Black Eyed Peas-láz. A Los Angeles-i kvartett a Billboard magazin kislemezlistáján majdnem önmagát győzte le. (De ez a jövő héten be is következhet!) Az I Gotta Feeling című dala a rangsor ezüstérmes pozíciójába érkezett meg, közben a Boom Boom Pow című slágere 11. hete trónol. Ennél hosszabb ideig legutóbb 2005-ben Mariah Carey uralta a mezőnyt: egy megszakítással összesen tizennégy hétig a We Belong Together című felvétellel. A brit TOP 10-ben két új belépő található. A csúcson Lady GaGa brit megfelelője, Pixie Lott nyitott a Mama Do című dallal. Az 1991. január 12-én született énekesnő első albuma Turn It Up címmel a tervek szerint szeptember 7-én kerül a boltokba. A másik újdonság David Guetta francia lemezlovas, producer augusztus 24-én megjelenő negyedik, One Love című stúdiólemezének hetedik helyre megérkező, Kelly Rowland közreműködésével készült When Love Takes Over című beharangozó felvétele. Németországban három hét után trónfosztott lett a Deutschland sucht den Superstar című tehetségkutató tévéműsor hatodik sorozatában diadalmaskodó Daniel Schuhmacher. Nagy meglepetésre Lady GaGa győzte le a Poker Face című slágerrel – a New York-i énekesnő a dallal Danielt megelőzően tizenegy hétig szerepelt a legmagasabb pozícióban. Időközben további három felvétele: az Eh, Eh (Nothing Else I Can Say), a LoveGame és a Paparazzi című került fel a világ különböző slágerlistáira. Magyarországon is visszatérő található az első helyen, a Quimby öt dalt felvonultató Ajjajjaj című maxi CD-je, amely összességében ötödik hete vezet.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – The Black Eyed Peas: The E.N.D.
Nagy-Britannia – Kasabian: West Ryder Pauper Lunatic Asylum
Németország – Placebo: Battle for the Sun
Magyarország – Magna Cum Laude: 999

Négy újdonság a négy csúcson
Az USA-ban a The Black Eyed Peas ötödik stúdiólemeze, a The E.N.D. iratkozott fel az eladási rangsor élére – a megjelenés hetében 304 ezer példány fogyott el belőle. Az ötödik helyen startolt a New York-i Aventura nevű r&b-kvartett albuma, a The Last. Az 1994 óta működő formáció mifelénk is ismert a 2002-es Obsesión című slágere révén, amely 2004-ben hét hétig vezette a német kislemezlistát. A kilencedik pozícióban Mos Def New York-i hiphopelőadó albuma, a The Ecstatic, a tizediken a Pretty Ricky nevű együttesben megismert, abból tavalyelőtt kivált floridai Pleasure P szólólemeze, a The Introduction of Marcus Cooper kezdett. Nagy-Britanniában a The Black Eyed Peas albuma meglepetésre csak a harmadik helyet szerezte meg. A csúcson a Kasabian nevű hazai rockzenekar harmadik stúdiólemeze, a West Ryder Pauper Lunatic Asylum nyitott. Új belépő még az ötödik helyen a Little Boots név mögött megbúvó, elektropopban utazó Victoria Hesketh első albuma, a Hands, a hetediken Bruce Springsteen és együttese, a The E Street Band slágerválogatása, valamint a nyolcadikon a Placebo nevű, alternatív rockot játszó zenekar hatodik stúdiólemeze, a Battle for the Sun című. A német albumlistán az utóbbi együttes, a Placebo győzte le az ezüstérmes pozícióban kezdő The Black Eyed Peast. A magyar összesítésen az amerikai formáció lemezét egyelőre nem jegyzik. Itt a múlt héten a 13. helyen debütáló gyulai Magna Cum Laude negyedik albuma, a 999 lépett fel a csúcsra. A második helyen a keresztény könnyűzenét játszó, 52. életévében járó virginiai Michael W. Smith tavalyi koncertlemeze, az A New Hallelujah indított. A siker nem véletlen, az előadó június 9-én Budapesten koncertezett. (Új Szó)

Puha József

2009. 06. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 06. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 06. 23. 19:24
listamustra? és próbálta már valaki a gesztenyét és diót mustra? aztán tesztelni a 'biogáz képződést', annak bukéját! ;-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2009/25 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2009/25