Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

El sem készült, mégis a listákon van

Drake - El sem készült, mégis a listákon van

A napokban olyan hanghordozó került fel több amerikai slágerlistára, amely még meg sem jelent, sőt el sem készült! Az észak-amerikai kontinensen a közeljövő nagy reménységének tartott Drake nevű hiphopelőadó „első albuma”.

Több nagy internetes terjesztő katalógusában is felbukkant az 1986. október 24-én született kanadai fiatalember The Girls Love Drake című lemeze, s a forgalomnak köszönhetően pár Billboard-listán is helyet szorított magának.

Miután Drake menedzsmentje értesült a történtekről, minden érintett terjesztőt arra kért, távolítsa el katalógusából az albumot, mert nem hivatalos kiadvány, így az eladási összesítéseken sem szerepelhet. „Botrány! Ez egy bootleglemez. A rajta található dalokkal mi népszerűsítettük az előadót a médiában, de a megjelenéséhez nem járultunk hozzá. A legnagyobb kiadók versenyeznek a zenészért, és közel állunk a megegyezéshez, egy ilyen hír azonban egyáltalán nem tesz jót a tárgyalásainknak. Ráadásul Drake több szerzeményben is olyan hangmintákra rappel, amelyeknek használatára még nem kaptunk engedélyt, az érintettekkel jelenleg is folyik az egyeztetés. Azzal, hogy napvilágot látott az album az engedély nélkül használt hangmintákkal, akár bírósági pereket is a nyakunkba akaszthatnak” – nyilatkozta a hiphopelőadó menedzsere. (Új Szó)

Puha József

2009. 06. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 06. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 07. 02. 16:21
BEST I EVER HAD
Vendég 2009. 07. 03. 9:09
Sonner Than Later

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

El sem készült, mégis a listákon van cikk képei
Drake - El sem készült, mégis a listákon vanDrake - El sem készült, mégis a listákon van