Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Elment a pop királya – a világ gyászol

Michael Jackson - Elment a pop királya – a világ gyászol

Michael Jackson, minden idők egyik legkedveltebb és legjelentősebb művésze kitörölhetetlen nyomot hagyott a popzenében és a jelenkori kultúrában. A magyar rajongók mellett a világ számos pontján tartanak megemlékezéseket, sok zenei adó Jackson hétvégét sugároz, és egyes rádiók, Jackson-dalokat tűznek műsorra. Valamint világsztárok fejezték ki megdöbbenésüket a halálhír kapcsán.

Sir Howard Stringer, a Sony Corporation elnök-vezérigazgatója így kommentálta Michael Jackson halálának hírét: "Michael Jackson generációjának kiemelkedő énekese volt, egy igazi géniusz, akinek a zenéje tökéletesen tükrözte korának szenvedélyét és kreativitását. Művészete és személyes varázsa örökre megváltoztatta a zenei világot. Eredetisége, kreativitása, életműve komoly hatást gyakorolt ránk. Az egész Sony család a legmélyebb részvétét fejezi ki a családtagoknak és rajongók millióinak, akik világszerte imádták őt."

Jackson szólóalbumai közül öt - az "Off the Wall", a "Thriller", a "Bad", a "Dangerous" és a "HIStory"; mind a Sony Music labeljeként működő Epic Records kiadványa - minden idők legsikeresebb, legnagyobb példányban eladott lemezei között szerepel. Michael Jackson példátlan pályafutása során megközelítőleg 750 millió lemezt adott el világszerte. Tizenhárom #1 kislemezzel büszkélkedhetett, és azon kevesek egyike, akik kétszer is bekerültek a megtisztelő Rock and Roll Hall of Fame-be.

A Guinness Rekordok Könyve szerint Jackson minden idők legsikeresebb szórakoztatóipari előadója, "Thriller" című albuma pedig a világ legtöbbet eladott zenei albuma. Az énekes 13 Grammy-díjat nyert, és "Az évszázad előadója" American Music Award birtokosa.

Michael Jackson 11 évesen vált a zenei élet részévé testvérei társaságában a Jackson 5 tagjaként. A '80-as évek elején a videoklipkészítés alapköveit tette le a "Billie Jean", a "Beat It" és a "Thriller" című kisfilmjeivel. Jackson stílusa, zenei hangzása és táncmozdulatai inspirációként szolgáltak az őt követő generációk pop, soul, R&B és hip-hop előadói számára.

Jónap Tamás

2009. 06. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 06. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 06. 28. 16:16
:'( :'( :'( :'( csak sírni tudok elsem hiszem még mindig
Vendég 2009. 06. 28. 17:12
else tudom hinni
Vendég 2009. 06. 29. 8:21
"Else" ja... ;-) te vagy Elza, aki a német Else? ;-P És: kimurdelt a lisztbe mártott lego képű negrÓCSKA. ;-)
Vendég 2009. 06. 29. 8:26
Elment? Ajaj. ;-) "Csé" is elment. Péntek hajnali 5:40-kor még beugrott a 'WiW lapjára aztán huss... Má' előtte héten is szabin vÓt, ám csütörtök reggel belibbent mégis. (a kerek szül.napomon bezzeg semmi érdekeset nem mondott akkor) ;-P Szal, most bizonyára "last minit" nyaral valahol és nem látta az "özönvíz" eseményeket errefelé ugye. ugye? ;-P Remélem ott is esik! ;-) ;-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Elment a pop királya – a világ gyászol cikk képei
Michael Jackson - Elment a pop királya – a világ gyászol