Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Producer nélkül nincs nagylemez

Klaxons - Producer nélkül nincs nagylemez

A Klaxons háza tájáról az elmúlt hónapokban sorra érkeztek a második stúdióalbum munkálatairól szóló, többé-kevésbé elszomorító hírek. Ma már nyilvánvaló, hogy a nagy sikerrel rajtolt formáció alkotói válságba került.

2007 szeptemberében a zenekart tüntették ki a rangos Mercury Music Prize-zal: a szakmai zsűri szerint a fiúk 2007 januárjában kiadott Myths of the Near Future című első nagylemeze az előző egy év legjobb brit hanghordozója.

A tagok 2009 elején azt nyilatkozták, hogy új zenei irányt választottak, pszichedelikus zenével lepik meg a közönséget. Kiadójuk, a Universal Music alá tartozó Polydor Records vezetői azonban popzenét várnak a csapattól, s amint meghallgatták az új szerzeményeket, kiadták a parancsot: a zenészek vegyék fel újra a kifogásolt részeket. „Valóban felszólítottak bennünket, hogy hagyjunk fel a kísérletezéssel, a vadulással, és rögzítsük újra az album egy részét, mert szerintük a pszichedelikus irány nem megfelelő a számunkra. Mostantól észben kell tartanunk, hogy a Klaxons popzenei együttes” – mondta márciusban Jamie Reynolds frontember.

Klaxons - Producer nélkül nincs nagylemez

Azóta – mint kiderült – semmi sem történt. A második nagylemez megjelenését a nyár végére tervezték, az időpontot később őszre módosították, a napokban pedig bejelentették: ebben az évben már biztosan nem lát napvilágot. „Jelenleg huszonnyolc dalunk van, és azon vagyunk, hogy mielőbb elkészítsük az új albumot. Most producert keresünk, akivel újból elkezdődhetne a stúdiómunka” – nyilatkozta Reynolds.

A Klaxons az alkotói válság ellenére turnézik, az augusztusi Sziget Fesztiválon is fellép. (Új Szó)

Puha József

2009. 07. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 07. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Producer nélkül nincs nagylemez cikk képei
Klaxons - Producer nélkül nincs nagylemezKlaxons - Producer nélkül nincs nagylemez