Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Színen a rossz zsaru

Bad Lieutenant - Színen a rossz zsaru

Ha minden jól alakul, rövidesen a rossz zsarutól lesznek hangosak a filmszínházak és a slágerlisták. A tervek szerint decemberben kerül a mozikba Abel Ferrara 1992-es Bad Lieutenant című kultuszfilmjének (magyar címe: Mocskos zsaru) új változata Werner Herzog rendezésében, a zenei Bad Lieutenant pedig már színen van. A kettőnek persze semmi köze egymáshoz.

A Bad Lieutenant nevű zenekart a tavaly decemberben újjáalakult Blur basszusgitárosa, Alex James, valamint az egykori New Order három zenésze: Bernard Sumner énekes-gitáros, Stephen Morris dobos és Phil Cunningham gitáros verbuválta – Phil 2001-től volt a formáció háttérzenésze, és 2004-ben vált teljes jogú taggá. Első nagylemezük októberben várható. „Büszke vagyok az elkészült dalainkra. A zenénk kimondottan gitárcentrikus, lévén, három gitáros is van az együttesben” – nyilatkozta Sumner. A Bad Lieutenant még az album megjelenése előtt kisebb koncertkörút keretében élőben is bemutatja a szerzeményeit, és a tervek szerint jövőre már végigturnézza a fesztiválszezont.

Bad Lieutenant - Színen a rossz zsaru

Blur
A Blur legutóbbi stúdiólemeze Think Tank címmel 2003 májusában került a boltokba. Graham Coxon az album munkálatai közben intett búcsút a társainak, akik nélküle fejezték be. Sokan a gitáros távozásának és hiányának tulajdonítják, hogy a korong nem érte el az előzőek színvonalát. A zenekar ezt követően szüneteltette a működését. Damon Albarn énekes-frontember és Coxon azóta elásta a csatabárdot, és a Blur tavaly decemberben újjáalakult. Az együttes július 3-án a londoni Hyde Parkban adott koncertet, amelyre két perc alatt elfogytak a belépőjegyek.

New Order
A New Order, az új hullám vezető zenekara a tagok magánéletbeli hullámvölgyei, alkohol- és drogproblémák leküzdése után 2001 augusztusában Get Ready címmel zseniális nagylemezzel tért vissza a zenei életbe. A rockos hangvételű album a lendületes lazaságával a rajongókat és a szakmát egyaránt levette a lábáról, többen az év legjobb hanghordozójának kiáltották ki. Peter Hook basszusgitáros 2007 májusában jelentette be a New Order feloszlását. Sumner, Morris és Cunningham néhány héttel később közleményben tudatta, hogy Hook nélkül viszi tovább az együttest. Úgy tűnik azonban, meggondolták magukat, amiben közrejátszhatott, hogy Hook bírósági perrel fenyegetőzött. (Új Szó)

Puha József

2009. 07. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 07. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Színen a rossz zsaru cikk képei
Bad Lieutenant - Színen a rossz zsaruBad Lieutenant - Színen a rossz zsaru