Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

VOLT- Első nap (+ nulladik nap)

Volt fesztivál - VOLT- Első nap (+ nulladik nap)

Imádott fesztiválunk ismételten megnyitotta kapuit, a közönségnek, ritka módon már június 30-án, amire bődületes mennyiségű ember érkezett fittyet hányva az esőnek, rosszidőnek. A bejutást türelemmel kellett kivárni, de mindenki tisztában volt vele, hogy idén is meg fogja érni…

Igen sokan éltek a VOLT és GYSEV által szervezett külön VOLT-vonat adta lehetőséggel, ami minden nap 10.20-kor indult Budapestről a Keleti pályaudvarról. 220 Ft-os pótjegy ellenében a fesztiválvonat garantálta az ülőhelyet, egy doboz hideg sört, egy karkötőt, és rendkívül gyors menetidőt. A városba érkezve a pályaudvarról egy gyönyörű retró autóbusz vitte fel az embereket a kempinghez, de sokan tették meg az utat a helyi járatok segítségével, amit helyi bérletet véve rendkívül jutányos áron használhattunk korlátlan mennyiségben.
A kapukat június 30-án délután 18.00 –kor nyitották meg. A bérlet felrakását a szokásos motozás követte, amikor alaposan átnézték a cuccokat, elvettek minden olyat, amivel veszélyeztethettük volna saját és környezetünk életét, beleértve az alkohol tartalmú üdítő italokat is, amire aztán hamar rájött az élelmesebbje, hogy hogyan és hol lehet becsempészni. A VIP-es karszalagosoknak külön utat biztosítottak a bejárásnál, aminek természetesen igen sokan nem örültek, mert így a helyfoglalás nem volt túl egyenlő esélyű. Bár az idén gondoltak rá a szervezők, hogy minél nagyobb helyet biztosítsanak a sátrazni vágyóknak, ezért egy jókora méretű területet választottak le, ami nagyon nyugodt helyet adott a pihenni kívánóknak.

Volt fesztivál - VOLT- Első nap (+ nulladik nap)

Az első nap legelső nagyobb látványosságát a Belga zenekar adta, délután fél 6-kor, amivel a probléma csak az volt, hogy iszonyú kánikula tombolt a sok száz érdeklődővel együtt. Később, ahogy egyre hűlt az idő, több és több érdeklődő volt kíváncsi az Őket követő Delinquent Habits, 30Y, és főleg a Franz Ferdinandra, ami köztudottan az egyik legnagyobb fellépő volt az idei programok között.

A Samsung Mobile Arénában volt még kegyetlen tömeg, de inkább csak az esti, éjszakai órákban. Halottakat is táncra perdítő d’n’b szólt egészen pitymallatig. Aki ezzel nem találkozott, az vagy annyira szétszedte a szervezetét, hogy semmire sem volt képes, vagy a Pesti Est színpad Tesco Discojában tombolt kiváló régi slágerekre, amikre sokan nőttünk fel.
Komoly látogatottságot élvezett az MR2-MOL színpad, ahol Erik Sumo Band Heaven Street Seven, Plunmp Dj’s Sikztah, és hasonló neves sztár igyekezte a népek lábába csalni a bugit…
Talán az egyik legnagyobb durranásra sajnos keveseknek adatott meg a lehetőség, hogy elmenjenek, ami az Ákos koncert volt. Mindez azért, mert a Fesztivál keretein kívül tartották meg, a soproni Arénában. Ehhez külön jegyre volt szükség, ami vagy a bérlet áránál 2000 Ft-tal volt több, amennyiben elővételben vette meg az ember, vagy 4900 Ft-ba a helyszínen. A koncert kb 3 órán át tartott, ahol a legismertebb dalait adta elő a méltán híres Kovács Ákos, aki már ötödik alkalommal lépett fel a fesztivál keretein belül.

RMA

2009. 07. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 07. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

VOLT- Első nap (+ nulladik nap) cikk képei
Volt fesztivál - VOLT- Első nap (+ nulladik nap)Volt fesztivál - VOLT- Első nap (+ nulladik nap)