Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Visszatér a gyökereihez Dido

Dido - Visszatér a gyökereihez Dido

Dido nem folytatja a legutóbbi albumán elkezdett irányt – hála a magasságosnak. Az énekesnő ugyanis visszatér a gyökereihez és megint dallamos, elektronikus dalokat ír, vagyis azt csinálja, ami a legjobban áll neki. 2010 ismét Dido éve lehet.

Here With Me

Dido már gőzerővel dolgozik negyedik, egyelőre cím nélküli korongján. Az énekesnő egyelőre csak annyit mondott a készülő anyagról, hogy elektronikus beütésű lesz, vagyis nem követi a 2008-as Safe Trip Home hangzását - amiért nagyon hálásak vagyunk hősünknek.

Merthogy Dido az előző korongján nagyon érdekes dolgokkal próbálkozott: nem használt benne elektronikus hangszereket, helyette viszont felvette például az eső és a vitatkozó szomszédok hangját és beleépítette azt a dalokba. A Safe Trip Home viszont ennek ellenére (vagy talán éppen ezért?) egy gyenge, felejthető lemez lett teljesen átlagos dalokkal. Nade a következő album nem ilyen lesz!

Dido - Visszatér a gyökereihez Dido

„A harmadik albumon szándékosan nem használtam elektronikus hangszereket. Ez egy kihívás volt, ami apró gondolatokkal kezdődött és végül egy egész lemezt uraló vonal lett belőle. Viszont már rájöttem, hogy ez egy kicsit sok volt: a harangok, a fúvós hangszerek, a húrok, a sárgaréz, a fazekak hangja, a csiszolópapíré, stb. Ez megint arra késztetett, hogy értékeljem az elektronika örömét az új albumon, amit készítek. Jó volt valami mást kipróbálni, de most megünneplem azt, hogy visszatérek a gyökereimhez!” – mondta Dido, aki valamikor a jövő év elején jelenteti meg új nagylemezét. Szóval várjuk az olyan mesterműveket, mint a fenti Here With Me!

Juhász Gergely

2009. 07. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2009. 07. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 07. 24. 21:45
Örülök, hogy lehet valamit hallani Dido-ról, pláne, hogy ilyen hamar új albuma jelenik meg. Viszont szerintem a Safe trip home is nagyon jól sikerült lemez!
Vendég 2010. 01. 27. 16:39
Szerintem nem olyan rossz album a Safe trip home de nem Dido-hoz méltó.(én is örülök a készülő új korongnak :)))))))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Visszatér a gyökereihez Dido cikk képei
Dido - Visszatér a gyökereihez DidoDido - Visszatér a gyökereihez DidoDido - Visszatér a gyökereihez DidoDido - Visszatér a gyökereihez DidoDido - Visszatér a gyökereihez Dido