Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2009/29

Listamustra - Listamustra 2009/29

Az elmúlt napokban már csökkent a Michael Jackson-slágerek és a popkirály korábbi együtteseinek dalai iránti kereslet. A brit lista hetvenötös mezőnyében huszonkét felvétel található az énekes és a The Jackson 5 repertoárjából. A legmagasabban, a harmadik helyen a Man in the Mirror szerepel, ezt a huszadik pozíciót elfoglaló Smooth Criminal követi. A német rangsor százas mezőnyébe ezúttal Michael huszonegy zeneszáma került be. A nagylemezei iránt viszont tovább nőtt a kereslet.

A brit hetvenötös mezőnyben ugyan most is az a kilenc albuma tanyázik, amely a múlt héten, de összességében többet értékesítettek belőlük, mindegyiket a húszas mezőnyben találjuk, a közülük legrosszabbul teljesítő HIStory: Past, Present and Future, Book I című a 17. helyen szerepel. Az ötven korongot rangsoroló német eladási listán tizenhárom lemeze szorított helyet, ebből nyolc az élmezőnyben van. A magyar TOP 40-ben tíz albuma található – hatra a tízes mezőnyben lelünk.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – The Black Eyed Peas: I Gotta Feeling
Nagy-Britannia – Cascada: Evacuate the Dancefloor
Németország – Emilíana Torrini: Jungle Drum
Magyarország – Ákos: Gumicukor

Mariah a TOP 10 kapujában landolt
A négy lista közül csak a magyar csúcsán történt változás, de ott sem újdonság került az élre. Most Ákos vágott vissza a Quimbynek, és a Gumicukor című szerzeményével összességében hetedik hete vezet. Az USA-ban harmadik hete a Los Angeles-i The Black Eyed Peas slágere, az I Gotta Feeling, Nagy-Britanniában második hete a bonni Cascada dala, az Evacuate the Dancefloor, Németországban harmadik hete az izlandi Emilíana Torrini felvétele, a Jungle Drum uralja a mezőnyt. Az amerikai rangsor tizedik helyén debütált a Hannah Montana című Disney-tévéfilm harmadik sorozatának He Could Be the One című betétdala. Eggyel mögötte Mariah Carey újdonsága, az Obsessed nyitott – a New York-i énekesnő ezzel harangozza be az észak-amerikai kontinensen augusztus 25-én megjelenő 12., Memoirs of an Imperfect Angel című stúdióalbumát. A brit TOP 10 egyetlen új belépője a hatodik helyen kezdő Chipmunk nevű londoni hiphopelőadó Emeli Sande közreműködésével készült Diamond Rings című felvétele. A német élmezőnyben is csak egy újdonságra lelünk: a hatodik helyre érkezett meg a Cascada dala, az Evacuate the Dancefloor című.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Maxwell: BLACKsummers’night
Nagy-Britannia – Michael Jackson: The Essential Michael Jackson
Németország – Michael Jackson: King of Pop
Magyarország – Michael Jackson: Michael Jackson 25th Anniversary of Thriller 2008

Maxwell legyőzte Hannah Montanát!
Az új Hannah Montana-albumnak nem sikerült elfoglalnia az amerikai csúcsot – a második helyre iratkozott fel. Az 1973-as születésű New York-i r&b-énekes, Maxwell negyedik, BLACKsummers’night című stúdiólemeze érkezett meg a legmagasabb pozícióba. Még egy új belépő szerepel a tízes mezőnyben: az All Time Low nevű marylandi popzenekar harmadik albuma, a Nothing Personal a negyedik helyen startolt. A fiúkvartett előző lemezének, a 2007-es So Wrong, It’s Right címűnek a 62. hely volt a csúcspozíciója, az elsőt, a 2005-ös The Party Scene címűt nem jegyezték a kétszázas eladási összesítésen. A brit TOP 10-ben két új belépő található: a másodikon a londoni Florence + the Machine első albuma, a Lungs, a nyolcadikon a Cascada harmadik lemeze, az Evacuate the Dancefloor kezdett. A német élmezőnyben a Michael Jackson-korongok mellett az a-ha és Peter Fox albuma szorított magának helyet – előbbi, a Foot of the Mountain a hetedik, utóbbi, a Stadtaffe a tizedik pozícióban szerepel. (Új Szó)

Puha József

2009. 07. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 07. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 07. 22. 15:02
Mariah dala lesz még No.1. is a tengeren túlon! Ez tuti!
Vendég 2009. 08. 04. 22:35
Mariah Carey.....errefelé miért nem jön be annyira???? pedig nehéz nála tehetségesebb énekesnöt, dalszerzöt találni...mert nagyon sokan nem tudják, hogy a dalai szövegét 90 százalékban saját maga írja....

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2009/29 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2009/29