Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A környezet ellensége

U2 - A környezet ellensége

A U2 június 30-án Barcelonában indította a február végén megjelent 12., No Line on the Horizon című stúdiólemezéhez kapcsolódó U2 360° Tour című fellépéssorozatát. Ez az ír együttes pályafutásának eddigi legnagyobb költségvetésű turnéja, az összköltsége 100 millió dollár körül mozog.

A rajongók elégedettek a U2 új produkciójával, a kritika is dicséri. A zenészek öröme bizonyára mégsem felhőtlen, ugyanis környezetvédők kereszttüzébe kerültek. A 360 fokos szögben kialakított színpad rendkívül környezetszennyező.

A Carbon Footprint nevű környezetvédő portál munkatársai kiszámolták, mibe kerül a Földnek a U2 idei, negyvennégy állomásos koncertsorozata. „A turné szén-dioxid kibocsátása 6 500 brit állampolgár éves környezetszennyezésének, energiafogyasztásban pedig egy lámpaizzó 159 ezer éves folyamatos működésének felel meg. Ahhoz, hogy a zenekar a környezeti károkat ellensúlyozza, 20 118 fát kellene elültetnie. A fellépéssorozat károsanyag-kibocsátása háromszor akkora, mint Madonna jelenlegi koncertkörútjáénak” – olvasható az elemzésben, amelynek végén a szakemberek felhívják Bonóék figyelmét arra, hogy nemcsak beszélniük kellene a környezettudatos életvitelről, hanem a tettekben is zászlóvivőként kellene cselekedniük. (Új Szó)

Puha József

2009. 07. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 07. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A környezet ellensége cikk képei
U2 - A környezet ellenségeU2 - A környezet ellensége