Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Icon-történelmet írt az Edda

Edda - Icon-történelmet írt az Edda

Elképesztő koncerttel zárult az idei Coke Club – MTV Icon rendezvénysorozat. Az Edda Művek előtt tisztelgő előadások hallatán az ikonok – Patakyék – állva ünnepeltek a tribünön, és a koncertek történetében először színpadra is léptek. Pataky Deák Bill Gyula produkciója hallatán nem bírt nyugton ülni, és felment a mester mellé énekelni, a fináléban pedig a teljes Edda részt vett. Az előre el nem tervezett jammelés teljes közönségsikert aratott, méltó módon zárva le a koncertsorozatot.

Pataky Attila és az Edda Művek tagjai bizony alaposan kiélvezték, hogy ikonok lettek. A koncerten, amelyen hazai előadók tisztelegtek előttük, szinte végig énekeltek, buliztak a tribünön, sokszor állva tapsolták meg a zenekarokat. Amikor pedig Deák Bill Gyula dalra fakadt, felrobbant a nézőtér, és Pataky eltűnt a díszpáholyból. Csak percek múlva derült ki, miért: az ikonná avatott énekes a színpadra igyekezett, hogy személyesen is köszönetet mondjon a blues-legendának, és pár sor erejéig becsatlakozzon a dalba.

Patakyék, akik barátnőkkel, családdal érkeztek Siófokra, fergetegeset buliztak: Ganxsta Zoliék, vagy éppen a Subscribe zenekar produkciójánál állva tapsoltak a tribünön. A végére pedig meglepetést tartogattak: a fináléban a teljes Edda Művek a színpadra sietett, és egy rögtönzött jammelés keretében előadtak egy dalt – erre pedig még nem volt példa az MTV Icon történetében. Attiláék sem tervezték, hogy fellépnek, de magával ragadta őket az a csodálatos hangulat, amelyet az előadók teremtettek a siófoki éjszakában.

A produkciók között egyébként bőven akadt rendhagyó: a Honvéd Férfikar Harcsa Veronikával kiegészülve zseniálisan dolgozta fel a Hűtlen és A kör> című dalokat, Váczi Eszter pedig jazzes, latinos előadásával megtáncoltatta a közönséget.

2009. 07. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 07. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Icon-történelmet írt az Edda cikk képei
Edda - Icon-történelmet írt az Edda