Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

LB27 Reggae Camp Monorierdőn!

Ladánybene 27 - LB27 Reggae Camp Monorierdőn!

A hazai zenei események között különleges csemegét jelentő LB 27 Reggae Camp Nemzetközi Reggae Fesztivál 2009. július 29 - augusztus 2. között ismét megrendezésre kerül, hogy tovább népszerűsítse Jamaica zenéjét. A rendezvény a hazai fesztiválkínálatban egyedülállóan eredeti, színes programot nyújt.

Az elmúlt évek munkájának eredményeként az LB 27 REGGAE CAMP nemzetközi hírnévre tett szert, köszönhetően a színvonalas rendezésnek és világhírű előadók, mint pl. Bob Marley zenekara a The Wailers, King Yellowman, Michael Rose meghívásának.

A szervezők a következő sorokat juttatták el szerkesztőségünkbe:
"Az idei zenei programunk összeállításánál természetesen az ismert és befutott hazai előadók mellett a feltörekvő, fiatal zenekaroknak is lehetőséget adunk. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy fesztiválunkat komolyan jegyzik az európai fesztiváltérképen, így alakulhatott idén egy gyümölcsöző és bíztató kapcsolat a Europian Reggae Contest szervezettel, ami a legnagyobb reggae fesztiválok csoportjába fogadott minket! Ezt a sikert többek között Yellowman 2007-es és Michael Rose 2008-as meghívásának köszönhetjük.
Idén is szeretnénk tartani a magas színvonalat, ezért a pénteki napunkra sikerült lekötnünk a híres és legendás jamaicai előadót, DON CARLOS-t, aki idén nyáron Európában turnézik a szintén jamaicai DUB VISION BAND kíséretében. Fellépése minden bizonnyal hatalmas siker lesz!"

A Reggae Camp zenei kínálatán jól megfigyelhető a szervezők szándéka. Egyrészt a hazai, reggae-ben érdekelt zenekarok, előadók felkarolása, felléptetése, másrészt az európai reggae-vel foglalkozó, ám a saját országuk zenei jegyeit magukon viselő előadók meghívása, illetve a leg-autentikusabb, jamaicai zenekarok felléptetése a hazai közönség előtt.

A koncertek általában 18:00 és 01:30 között zajlanak a Camp nagyszínpadán, ahol az ország egyik legprofibb technikája biztosít színvonalas élményt a zenekaroknak és a közönségnek.

Az idei Camp érdekessége, hogy a fesztivál bekapcsolódott a Europian Reggae Contest rendszerébe, ami a legnagyobb európai reggae fesztiválokkal történő együttműködést jelenti. Első lépésként egy nemzetközi vetélkedés során - ahol reggae bandák mérik össze tudásukat - a legjobb helyezést elérő zenekarok felléphetnek a Reggae Camp nagyszínpadán.

LB 27 REGGAE CAMP - "Roots and Culture"
- időpont: 2009. július 29 - augusztus 2.
- helyszín: Monorierdő Camping

Gab

2009. 07. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2009. 07. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

LB27 Reggae Camp Monorierdőn! cikk képei
Ladánybene 27 - LB27 Reggae Camp Monorierdőn!