Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Moratórium a Hallelujah-ra?

Leonard Cohen - Moratórium a Hallelujah-ra?

Leonard Cohen unja legismertebb slágere, a Hallelujah egyre szaporodó átdolgozásait. „Olvastam egy recenziót a Watchmen (Az őrzők) című filmről, amelyben szerepel a dal egyik változata. A kritikus azt javasolta, moratóriumot kellene bevezetni a Hallelujah-ra. Én is ezen a véleményen vagyok. Ami sok, az sok” – nyilatkozta.

A 75. életévében járó kanadai zenész azt is elmondta: kárörömmel vegyes elégtételt érez a szerzemény sikere kapcsán. A Various Positions című nagylemezét – amelyen a szóban forgó felvétel található – a Sony Music nem tartotta elég jónak, ezért az egy kis kiadó, a Passport Records gondozásában jelent meg.

Tavaly karácsonykor a Hallelujah két verziója versengett egymással a brit kislemezlista első helyéért. (A végeredmény ugyan előre borítékolható volt.) A The X Factor című brit tehetségkutató tévéműsor ötödik sorozatának győztese, Alexandra Burke három hétig vezette vele az összesítést, az 1997-ben elhunyt Jeff Buckley amerikai zenész változata a második helyig jutott.

Leonard Cohen - Moratórium a Hallelujah-ra?

Cohen jelenleg világ körüli turnén van, amely augusztus végén Pozsonyt és Budapestet is érinti. A zenész az izraeli Tel-Aviv mellett a határ palesztin oldalán, Rámalláhban is fellépett volna egy icipici kultúrházban (a palesztinok között nincs sok rajongója a zsidó származású zenésznek…), de a koncertet a napokban lefújták. Az indoklásban az szerepel, hogy a palesztinok nem kíváncsiak Cohenre, mert a tel-avivi fellépésével legitimálja az izraeli rezsimet. Az izraeli rajongók most attól tartanak, hogy az énekes végül Tel-Avivban sem szerepelhet, azért, mert Rámalláhban is koncertezett volna. (Új Szó)

Puha József

2009. 07. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 07. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Moratórium a Hallelujah-ra? cikk képei
Leonard Cohen - Moratórium a Hallelujah-ra?Leonard Cohen - Moratórium a Hallelujah-ra?