Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Gyorsan megszűnt a Blur

Blur - Gyorsan megszűnt a Blur

Sokan sokat vártak arra a pillanatra, amely tavaly végre bekövetkezett. Damon Albarn és Graham Coxon kibékült egymással, és a várva várt eseményt decemberben jelentették be: újjáalakult a Blur nevű zenekaruk. A rajongók viszont nem sokáig örülhettek, hiszen már meg is szűnt.

A Blur legutóbbi stúdiólemeze Think Tank címmel 2003 májusában jelent meg. Graham Coxon az album munkálatai közben intett búcsút a társainak, akik nélküle fejezték be. Többen a gitáros távozásának és hiányának tulajdonítják, hogy a korong nem érte el az előzőek színvonalát. Az együttes ezt követően szüneteltette a működését. Damon Albarn énekes-frontember és Coxon tavaly elásta a csatabárdot, és a Blur decemberben újjáalakult. Idén júliusban pedig feloszlott.

Blur - Gyorsan megszűnt a Blur

A tervezett koncertek megvalósultak, s ezzel a négy zenész befejezettnek tekinti a misszióját, mindenki visszatért a saját munkájához. Alex James basszusgitáros elmondása szerint soha nem került szóba közöttük a további folytatás. „El sem tudom mondani, mekkora örömöt jelentett számunkra ez a pár show, nem számítottunk rá, hogy ilyen jól sikerülnek. Amikor összeálltunk, ezt a néhány fellépést vállaltuk, és ezeket teljesítettük is. Egy szóval sem mondtuk, hogy bármi más is felmerült volna a koncerteken kívül, új dalokról sem volt szó” – nyilatkozta. (Új Szó)

Puha József

2009. 08. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 08. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Gyorsan megszűnt a Blur cikk képei
Blur - Gyorsan megszűnt a BlurBlur - Gyorsan megszűnt a Blur