Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget start a Tankcsapdával

Sziget - Sziget start a Tankcsapdával

Ez a debreceni trió megint szerencsés volt, már ami az időjárást jelentette. Volt némi kockázat ebben a koncertben, de végül profi módon kivitelezve, két és fél órás játékkal ünnepelte 20 éves fennállását a Tankcsapda.

Kockázat annyiból is volt a szigetes bulin, hogy egy elég vegyes közönség, vagyis nem kizárólag TCS fan-ok nézték végig a produkciót, ahogy ez az önálló koncertjeiken szokott lenni, de akik nem ismerték a bandát (pl. a nagyszámú külföldi tömeg) annak a látvány már önmagában is élményt jelenthetett.

Aki jelen volt a zenekar 15 éves jubileumi (Főnix csarnokos) megmozdulásán, vagy épp a Kisstadion koncertjükön, az nagyjából tudta mire számíthat: a számokhoz passzoló háttérvetítések, pirotechnika, a szépen megkomponált látvány ízlésesen volt adagolva. Ami kicsit még mindig zavar, hogy valahogy nem tudtak egy ütős hangzást produkálni, kivéve az akusztikus blokknál, ahol több gitár is megszólalt egy időben.

A nagyszabású látvány mellett láthattunk/hallhattunk klubhangulatban előadott régebbi dalokat is, valamint videoklipekből összevágott időutazást. A közönség felé, drótkötélen kilőtt tűzijátékot eddig csak Rammstein koncerten láttam, de hazai zenekartól eddig semmiképp sem.

Lukács kitett magáért, ötletesen konferált, Cseresznye és Fejes pedig rutinból tolta a bulit.

Az estét nem mellesleg 3 formáció melegítette be, akik közül Kowáék koncertje volt kiemelkedő. Tisztán, jó megszólalással hergelték az akkor már szép számban gyülekező közönséget.

Összességében egy színvonalas este volt, és idén végre pozitívumként elmondhattuk, hogy a mínusz egyedik nap ellenére nem kellett pakoló árusokkal, félkész színpadokkal találkoznunk, hanem már a szokásos szigetes pörgés zajlott, vagyis minden időben felépült.

A Sziget Fesztivál 2009 beszámolóival folyamatosan jelentkezünk.

Gab

2009. 08. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2009. 08. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget start a Tankcsapdával cikk képei
Sziget - Sziget start a Tankcsapdával