Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget utáni veszedelem: Budapesten a Crüxshadows

Crüxshadows - Sziget utáni veszedelem: Budapesten a Crüxshadows

Dögös csajok bőrcuccban csábítanak majd a táncra... immár ötödik alkalommal jelentkezik majd a Sziget utáni veszedelem nevű rendezvény, melynek keretében minden évben olyan műfajú zenekarok lépnek fel, akik a nagy fesztiválokon ritkábban jutnak színpadra.

Wayne Hussey, a kanadai Birthday Massacre vagy az amerikai Made Out Of Babies után most az a csapat látogat ismét Budapestre, amely az első "veszedelmen" is sikert aratott anno. Az amerikai Crüxshadows ezúttal a Dürer kert szabadterén lép fel, LD50 DJ-kel karöltve.

Hegedű, szintetizátorok és az alapító frontember, Rogue hangja, karizmája - no meg talán a frizurája - a titka az 1992-ben, Floridában alakult The Crüxshadows együttesnek, mely a még ma is létező darkwave zenekarok között a legnagyobbnak számít. Az elmúlt pár évben két daluk, a Sophia és a Birthday is vezette az amerikai Billboard slágerlistáját. Az együttes - weboldalukon is meghallgatható - könnyed dalai a klubok elektromos tánczenéihez szokott fülnek sem idegenek, így a táncoló publikum állandó tartozéka a Crüxshadows koncertjeinek, csakúgy mint a csapat rendes tagjainak számító, dekoratív - hogy ne mondjuk: provokatív - külsővel megáldott táncoslány-páros. Persze a Crüxshadows-nak rengeteg tinirajongója is van, ami inkább Rogue-nak köszönhető.

Crüxshadows - Sziget utáni veszedelem: Budapesten a Crüxshadows

A '90-es évek elején alakult csapat a hagyományos darkwave, majd a jóval elektronikusabb ebm és new wave műfajok kedvelőinek is elnyerte tetszését, hiszen zenéjük könnyed magával ragad. Szívós munkával küzdötték fel magukat underground kult státuszukba: ma már szinte Európa minden országában jártak, de pl. ők voltak az első külföldi gothic zenekar, akiket Kínába is beengedtek... el lehet képzelni, mekkora lelkesedés fogadta őket a Midi Open Air Fesztiválon, maréknyi másik nyugat-európai csapat mellett Pekingben.
A jelek szerint Rouge egyre több egyre vonzóbb hölgyet gyűjt maga köré az együttesbe: A Dreamcypher turné után a legrégebbi tag, Rachel ugyan visszavonult, ám helyette egy másik hegedűs került a csapatba, s a két dögös táncosnő mellett most már a gitárt is egy vadmacska pengeti.

Hogy zenéjük mennyire sokszínű a szúrós elektronikus alapok, a bársonyos hegedűbetétek és a harapós gitárfutamok együttes alkalmazásától, azt jól mutatja, hogy mennyi különböző csapattal szerepeltek már együtt: ugyanúgy szerepeltek már a Cure, a Placebo és Sisters Of Mercy oldalán, mint mondjuk a VNV Nation, az Apoptygma Berzerk vagy a Ladytron előtt. Ezúttal a szubkultúra hazai webportálja, az LD50 DJ-i válogatnak majd a Crüxshadows koncertje előtt és után nótákat a táncolni vágyók kedvéért.

A Negative Art bemutatja: Sziget utáni veszedelem
- 2009. augusztus 23., vasárnap
- Budapest, Dürer kert
- Crüxshadows koncert
- warm-up, afterparty: LD50 DJ-k
- Belépő: 3000 Ft, a rendezvény napján 3500 Ft

Gab

2009. 08. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2009. 08. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget utáni veszedelem: Budapesten a Crüxshadows cikk képei
Crüxshadows - Sziget utáni veszedelem: Budapesten a CrüxshadowsCrüxshadows - Sziget utáni veszedelem: Budapesten a Crüxshadows