Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Más(odik)nap a Szigeten

Sziget - Más(odik)nap a Szigeten

A Fatboy Slim bulin talán legtöbbet a látvány ért, és egy ilyen 'instant show'-t levezényelni biztosan nagy dolog, de egy élő koncerttel összevetve, kissé nevetséges volt az összkép.

Ez a 2009-es csütörtök leginkább a 8-9 évvel ezelőtti kényelmes szigetes éjszakákra emlékeztetett, ahol még nem kellett egymást összetaposnunk egy-egy helyszín közötti utakon, járdákon. Portálunk a fesztivál egyik programszervezőjétől megtudta, hogy az idei Rock Színpad egy erőteljes összevonás eredménye, méghozzá a korábbi Hammer, Blues, Zúzda, Talentum és (Siemens) Pop színpadok összeolvasztása, amely így kicsit gazdátlanná vált. A szerdai napon érezhető is volt, ami korábban sokkal kevésbé, hogy kevés a célirányosan, 1-1 produkcióra érkező közönség, és inkább csak a lézengők térnek be 1-1 koncertre. A Subscribe "Kölyköd voltam" feldolgozása azért nagyot ütött.

Idén új helyszín a Hungarikum Falu, ami kormányzati támogatással jött létre, és népi kultúránk értékeit hivatott bemutatni, a korai házak, piac, illetve gazdag gasztronómiánkon keresztül, némi propagandával fűszerezve. Hasonló propaganda helyszínek a PÉCS2010 színpadjai is, ami a jövőre már Európa Kulturális Fővárosa státuszba lépő Pécs városának kulturális "keménymagját" gyűjti egy csomagba a Hajógyári-sziget bejáratától nem messze.

Péntek este a The Prodigy ismét visszatér a Szigetre, és a 3 évvel ezelőtti szégyenteljes megszólalású bulijuk okozta ázsiójukat remélhetőleg helyrebillentik. Nem mellesleg ez lesz a 3. szigetes fellépésük.

Gab

2009. 08. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2009. 08. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Más(odik)nap a Szigeten cikk képei
Sziget - Más(odik)nap a Szigeten