Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Véget érő pihenő

Red Hot Chili Peppers - Véget érő pihenő

2007 tavaszán futótűzként terjedt a hír az interneten, hogy feloszlik a Red Hot Chili Peppers. Pedig Anthony Kiedis énekes-frontember csak pihenőről beszélt. Néhány vészmadár azonban úgy gondolta, hogy a bejelentés feloszlással egyenértékű, s a zenészek nem térnek vissza. Szerencsére nem lett igazuk!

Anthony Kiedis 2007 májusában a Rolling Stone magazinnak nyilatkozott arról, hogy a következő, minimum egy évben szünetel az együttes működése. „Az előttünk álló hónapokban a magánéletünkre és egyéni zenei ötleteink megvalósítására koncentrálunk. Semmilyen formában sem foglalkozunk a zenekarunkkal. Az 1999-es Californication című nagylemezünk óta szinte folyamatosan dolgoztunk. Sok energiát fektettünk a legutóbbi, Stadium Arcadium című albumunkba is. A hozzá kapcsolódó turnénk végére fizikailag és szellemileg is kimerültünk. Most kiszellőztethetjük magunkat, közben új dolgokat tanulhatunk, amelyekre eddig nem volt lehetőségünk” – mondta.

Red Hot Chili Peppers - Véget érő pihenő

Később a basszusgitáros, Flea is megszólalt, ő már kétéves pihenőről beszélt. „A zenélést a szünet alatt is folytatom, leginkább elméleti szinten. Elégedett vagyok a zenei pályafutásom alakulásával, de most tanulni szeretnék az elméletről, mert abban nagyok a hiányosságaim. A zenésztársaimmal leginkább intuíciók alapján írjuk a dalokat. Fogalmam sincs például, miért az adott sorrendben követik egymást a hangok, és hogyan áll össze egységessé a kompozíció” – nyilatkozta.

Chad Smith dobos a napokban már arról beszélt, hogy rövidesen véget ér a pihenő, októberben újra elkezdődik a közös munka. „Hosszú volt, de élveztem a szabadságot. Most már mindenki úgy érzi, készen áll a folytatásra. Improvizálással, sok dzsemmeléssel kezdünk, és ebből állnak össze az új szerzeményeink. Eddig így dolgoztunk, most is így lesz, nincs okunk a változtatásra. Bár elképzelhető, hogy Flea és John Frusciante kész ötletekkel érkezik. Arról még nem beszéltünk, hogy ki legyen a következő nagylemezünk producere. Valószínűleg marad Rick Rubin, a legutóbbi öt albumunkat vele készítettük” – mondta a zenész a Billboard magazinnak.

Chad Smith valójában nem is pihent. Jelenleg az idén júniusban nagylemezzel is jelentkezett Chickenfoot nevű szupergruppal turnézik – a formációt rajta kívül Sammy Hagar, Joe Satriani és Michael Anthony alkotja. Egy másik együttese, a Jeff Kollmannel, Kevin Chownnal és Ed Roth-tal alkotott, instrumentális funk- és rockzenét játszó Chad Smith’s Bombastic Meatbats első albuma Meet the Meatbats címmel a tervek szerint szeptember közepén kerül a boltokba. (Új Szó)

Puha József

2009. 08. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 08. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 08. 28. 15:27
igazán megjelenhetne már egy új album... szerintem mindenki nagyon várja...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Véget érő pihenő cikk képei
Red Hot Chili Peppers - Véget érő pihenőRed Hot Chili Peppers - Véget érő pihenő