Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Utolsó nekifutás a Szigeten

Sziget - Utolsó nekifutás a Szigeten

A Sziget területén a csomagellenőrzési pont előtt volt az utolsó esély, hogy a bevitt italt még el lehessen szivárogtatni, így sok tucat ember egyszerűen a földre ülve piált és nehezítette meg a 'mezei' látogatók bejutását.

A nagytudású biztonságiak még a vizes palackokba is beleszagoltak, nehogy tescos árú alkohol juthasson be a Sziget területére.

Vasárnap a popcorn grunge-rock egyik túlélője, a The Offspring is a Nagyszínpadra lépett. A kissé meghízott Dexter Holland és csapata lazán és fesztiválhoz passzoló programot nyomott, amit a közönség nagyon kajált.

Az este és az idei Sziget csúcspontja, a Faith No More egy generációnyi szünet után állt ismét össze, így azért sok fiatal előtt kellett ismét bizonyítaniuk, amit meg is tettek. Tudták, hogy hol járnak és kiknek zenélnek. Látszik, hogy egy rutinos banda, még 11 év kihagyás után is hibátlanul egységben voltak. Gyakorlatilag egy klasszikus, őrült rock koncertet láthattunk, mindenféle különleges látvány nélkül, de erre nem is volt szükség. Mike Patton már egyedül eladta az egész show-t, az elmebeteg mutatványaival, fintoraival, orgánumával. A legtöbb ismert daluk elhangzott - és nem csak a régiek - amivel lazán kitöltötték a 90 perces játékidőt. A buli mellesleg kifelé nagyon jól szólt, a zenekar kissé fura reklamációi ellenére.

Sziget - Utolsó nekifutás a Szigeten

Szerencsére az időjárás végig kegyes volt a héten, így csak a nemzetközi hitelválságból gyűrűződő gazdasági válság nehezítette a szervezők életét, de hivatalos források szerint az idei Sziget ismét nézőcsúcsot döntött, ami 390ezer látogatót jelentett, a tavalyi 385ezerrel szemben, mindezt a jegyárak nem csekély emelése mellett. Ez azért dícséretes. A tömeg ennek ellenére mégis valahogy kevesebbnek tűnt, vagy jobban eloszlott.

Jövőre állítólag meghívják a Red Hot Chili Peppers-t, de ez csak egy alaptalan újságírói pletyka, senki ne higgye el.

/fotó: Meggyesi Bálint/

Gab

2009. 08. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2009. 08. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Utolsó nekifutás a Szigeten cikk képei
Sziget - Utolsó nekifutás a SzigetenSziget - Utolsó nekifutás a Szigeten