Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Haláluk lenne a hagyományos kiadás

Radiohead - Haláluk lenne a hagyományos kiadás

A Radiohead 2007. október 10-én jelentette meg a zenetörténeti jelentőségű In Rainbows című hetedik stúdióalbumát. Három hónapig letölthető formátumban lehetett beszerezni. A vásárló maga dönthette el, mennyit fizet érte, de akár ingyen is hozzájuthatott. Fizikai formátumban 2007 utolsó napján került a boltokba.

Nincs visszaút!
Thom Yorke szerint zenekara többé nem tér vissza a hagyományos lemezkiadáshoz – újfajta kiadványokban kell gondolkodniuk, ha a Radioheadet életben akarják tartani. „Már egyikünk sem szándékozik hagyományos albumokat készíteni, az megölné az együttest. Internetes megjelenések és EP-k jelenthetik a jövőt. EP készülhet az új ötletünkből is – nagyzenekari hangszerelésű dalokat rögzítenénk. Egész lemezt nem bírna el a projekt” – mondta az énekes-frontember a The Believer magazinnak. Azt is elárulta, hogy világéletében gyűlölte a CD-formátumot. Szerinte a hagyományos zeneipar már húsz évvel ezelőtt halálra volt ítélve, aztán jött a CD, és annak köszönhetően kicsit tovább működött, de közben mindvégig haldoklott.

Radiohead - Haláluk lenne a hagyományos kiadás

Hivatalos újdonság
A zenekar augusztus 5-én új felvétellel jelentkezett. A Harry Patch (In Memory of) című dal a július 25-én 111 évesen elhunyt utolsó I. világháborús brit veterán emléke előtt tiszteleg. Harry Patch egyike volt azoknak a katonáknak, akik a háború egyik legvéresebb csatájában, a harmadik ypres-i ütközetben harcoltak. „Hallottam egy vele készült megrendítő rádióinterjút. Nagy hatással voltak rám a szavai. Ahogy mondta: függetlenül attól, milyen egyenruhát viseltek, mindannyian áldozatok voltak. A beszélgetés inspirációt adott a szerzeményhez, amit a halála előtt pár héttel vettünk fel” – nyilatkozta Yorke. A kizárólag digitális formátumban egy fontért letölthető felvétel bevételét a The Royal British Legion nevű veteránszövetség kapja meg.

Nem hivatalos újdonság?
A napokban egy újabb Radiohead-dal bukkant fel a YouTube nevű videómegosztón: a These Are My Twisted Words címet viseli. Egyelőre nem tudni, hogy kiszivárgott-e, vagy az együttes töltötte fel. (Új Szó)

Puha József

2009. 08. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 08. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 08. 21. 17:05
http://radiohead.com/deadairspace/ A zenekar hivatalos weboldalán ingyen letölthető! Nem a "YouTube nevű videómegosztó" az Isten!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Haláluk lenne a hagyományos kiadás cikk képei
Radiohead - Haláluk lenne a hagyományos kiadásRadiohead - Haláluk lenne a hagyományos kiadás