Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nem pihenés, hanem feloszlás

The Verve - Nem pihenés, hanem feloszlás

A múlt héten hírt adtunk arról, hogy Nick McCabe gitáros és Simon Jones basszusgitáros Davide Rossi hegedűssel és Mig Schillace dobossal The Black Ships néven együttest alapított. Akkor még úgy tudtuk, hogy zenekaruk, a The Verve határozatlan ideig – Richard Ashcroft énekes újabb szólólemezének megjelenéséig mindenképpen – felfüggesztette a működését. Mára viszont kiderült, hogy feloszlott.

A második stúdióalbum, az 1995-ös A Northern Soul után az Ashcroft és McCabe közötti feszültség vezetett a The Verve szétszéledéséhez. Kis idő elteltével sikerült elásniuk a csatabárdot, és az újjáalakult zenekar elkészítette pályafutása legsikeresebb nagylemezét, az 1997 szeptemberében megjelent Urban Hymns címűt – ezen szerepel a Bitter Sweet Symphony című megasláger. A The Verve 1999-ben újra feloszlott.

The Verve - Nem pihenés, hanem feloszlás

2007-ben ismét újjáalakult, és 2008 augusztusában kiadta a Forth című albumát. A siker ellenére a tagok közötti nézeteltérések újra felszínre törtek, folyamatosan viharfelhők tornyosultak az együttes felett. Tavaly augusztusban az utolsó pillanatig kérdéses volt a brit V Festivalon való fellépés, mert annyira összerúgták a port, hogy a koncert lemondását fontolgatták. Akkor úgy nyilatkoztak, hogy a feloszlás veszélye nem fenyeget. Az ellentétek azonban nem simultak el, s mostanra vált hivatalossá, hogy befejezték a közös munkát. „Ashcroft nem hajlandó többé szóba állni McCabe-bel és Jonesszal. A két zenész is megsértődött az énekesre, a V Festival óta nem is beszélnek egymással. Szerintük Richard csak szólókarrierje újbóli felfuttatását látta az újraegyesülés mögött. Már akkor sem dolgoznának vele, ha ismét komolyan venné a zenekart” – nyilatkozta egy bennfentes. (Új Szó)

Puha József

2009. 08. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 08. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 08. 25. 18:29
Guest @ 2009-08-25 18:28:33 "Csé" volt ám Taliándörögdön pár hete! Abból lett a "SztárfigyelŐ" ma, 08.25 keddre... ;-) Dörögdön dörgött is ám, mondta! ;-) EmléXem, amikor a helység nevét még rosszul ejtette ki, mulatságos módon, jó pár éve... ;-P Ja, és Harcsa Veronika (vagy ahogy "ő" , a kolleginája mondta: "HaHcsa VeHonika" egyáltalán nem nagy szám. Sőt... És a Paya Bea még annyira sem... :-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nem pihenés, hanem feloszlás cikk képei
The Verve - Nem pihenés, hanem feloszlásThe Verve - Nem pihenés, hanem feloszlás