Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Az egyik harcot nyert, a másik háborút

Oasis - Az egyik harcot nyert, a másik háborút

A kilencvenes évek két vezető brit zenekara, a július végén – nem kis meglepetésre – végleg feloszlott Blur és az Oasis között a legnagyobb csata 1995 augusztusában zajlott: egy napon jelentették meg a kislemezeiket. Akkor Damon Albarnék legyőzték a Gallagher fivérek együttesét. A Country House című daluk a brit kislemezlista első helyére iratkozott fel, az Oasisé, a Roll With It az ezüstérmes pozícióban kezdett.

A PRS for Music nevű zeneipari szervezet megvizsgálta, hogy azóta hogyan alakultak a két zenekar csatái. Kiderült, hogy a brit rádióállomások által legtöbbet játszott öt szerzemény közül három az Oasis repertoárjából származik. Az ötös lista első helyén, hatvannyolc százalékos játszási aránnyal a Wonderwall áll. A második helyen tizenkét százalékkal a Roll With It szerepel, amely hosszú távon tehát legyőzte a tíz százalékot elérő és a harmadik pozícióban lévő Country House-t. A negyedik helyen az Oasis felvétele, a Some Might Say található, az ötödiken a Blur 1997-es slágere, a Beetlebum zárt. Érdekesség, hogy az Oasis mindhárom szerzeménye az 1995 októberében kiadott második, (What’s the Story) Morning Glory? című stúdióalbumán hallható. (Új Szó)

Puha József

2009. 08. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 08. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 08. 28. 13:21
Hát valóban jobb az Oasis! A Blur sose tudna világkörüli turnéra indulni, ám az Oasis már a sokadik világkörüli turnéján van túl. Csak hozzánk nem jönnek:((

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Az egyik harcot nyert, a másik háborút cikk képei
Oasis - Az egyik harcot nyert, a másik háborútOasis - Az egyik harcot nyert, a másik háborút